Púder Nélkül

2015.03.04. 19:55

Mi történt a 20 évvel ezelőtti szépségkirálynővel?

Székesfehérvár - Húsz évvel ezelőtt egy fehérvári lány fejére helyezték Magyarország szépségkirálynőjének koronáját. Hogy mi történt azóta Veinberger Ildikóval?

Kocsis Noémi

A húsz esztendővel ezelőtti fotókat nézve sincs kétségünk: nem is szavazhatott volna jobban a Miss Hungary szépségverseny zsűrije. Veinberger Ildikó, sudár, tökéletes alakjával és ragyogó mosolyával messze kiragyogva a mezőnyből nyerte meg a nagy médiafelhajtással kísért eseményt. Aztán, ahogy ez a magyar szépségversenyek történetében lenni szokott, nagy csönd következett a frissen koronázott királynő életében. Se korona (azt az utolsó vakuvillanás után visszatették a szervezők egy dobozba), majd a szavukat semmiben sem álló szervezőknek köszönhetően se nyereményautó, se modellszerződés, se jól fizető munka, semmi. A budapesti döntő után az öltözőből még a felvonulós fürdőruháját és a virágcsokrát is ellopták. Ildikó 21 évesen, e haza egyik legirigyeltebb lányaként üres zsebbel állt a saját élete előtt, de munkát sem vállalhatott, mert a Miss Hungary Kft. kizárólagos szerződést íratott alá a lányokkal. Állást és fizetést azonban eszük ágában sem volt biztosítani a nyertes lányoknak. Mert nem csak Ildi, de a gyönyörű második, harmadik helyezett sem kapott semmit. Ildikó, akkori párjával könyvben megírta a verseny körüli, ma már nevetségesnek tűnő, de a hazai viszonyokra annyira jellemző részleteket. Bár a három hetes dél-afrikai világszépe versenyen neki kellett képviselni Magyarországot, itthonról még a tangóharmonikáját sem tudta kivinni, mert a reptéren kiderült: a túlsúly miatt nem engedik fel a gépre. Márpedig az lett volna a kulturális bemutatkozásának fő segítője.

Húsz éves a fotó, amely egy naptárba készült Ildiről, akinek egyetlen koronás fotója maradt meg a saját gyűjteményében. Ma már nem foglalkozik vele, hogy húsz éve királynő volt

Mikor minderről beszélünk a ma is Székesfehérváron élő egykor körülrajongott, majd a mélybe ejtett királynővel, mégis úgy érzem, ez a ma is töretlen optimizmusú, sodró lendületű, csupa mosoly nő megtalálta a helyét. Csak azért is. A sarkára állva nem csak beperelte a verseny jogutódjának számító céget, de visszatalálva korábbi terveihez és igaz, kis módosítással mert eredetileg jogi pályára készült egyetemre ment, közgazdászdiplomát szerzett, majd évekig tanított. A szépsége soha nem volt előny, nem igyekezett férjül venni valami pénzes herceget, mindent magának kellett megteremtenie, de nem bánta.

- Mikor a kisfiam megszületett, hogy minél többet tudjak vele lenni, a tanítás helyett belekezdtem ebbe - mutat körbe a szívéhez nőtt, nagyon hangulatos boltjában, a Madárlátta-ban, amelynek minden darabját ő válogatta ide. Üzletasszonynak lenni nem könnyű, pláne egy tündéri, örökmozgó óvodás mellett nem az, de Ildikó még panaszkodni is mosolyogva szokott. Szerencsére vannak, akiknek mindig ő marad a királynő. Az egyik négy éves és fürtös haja van.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!