Púder Nélkül

2016.01.14. 15:35

Élmény és látvány is lehet a lufi egy esküvőn

Székesfehérvár – A lufidekoráció ma már nem azt jelenti, hogy lóg itt-ott néhány luftballon a falról vagy az asztalról – szögezi le Boros Beáta és Tamás Norbert, amikor arról kérdezem őket, milyen pluszt nyújt egy esküvőn a lufi.

S. Töttő Rita

– Az alkotásokhoz egyébként nem csak lufit használnak, hanem számos egyéb alapanyagot is, pl. virágcsokrot – meséli Beáta. – Így például a kövek, gyöngyök, fényeffektek is rendszeresen megjelennek a divatos lufikompozíciókon. De előfordul az is, hogy a lufit, mint alapanyagot használják: nem fújják fel, hanem virágcsokrot készítenek belőle vagy egy szobor alapjává válik – teszi hozzá Norbert. A kreatív pár szerint ma a vintage stílus a legtrendibb – tudjuk meg.

Fotó: A szerző

Az élménykompozíciók is népszerűek: – Most nagy divat a lufiposta, melynek lényege, hogy akár több száz héliumos léggömbhöz kis kártyát erősítenek, amelyre jókívánságokat, üzeneteket írnak a párnak. Ezeket felengedik egyszerre a levegőbe, akár több százat is. Az pedig már a játék része, hogy üzenetek helyett betartandó feladatok is helyet kaphatnak ezeken a kártyákon, s amelyik lufiposta visszajut a párhoz, azt kell megoldaniuk, betartaniuk. Van, aki azt írja rá, hogy az asszonyt el kell vinni három nap wellneszre, más azt, hogy egy hétig a férj mosogat –meséli Norbert.

A természetben tartott esküvők nagy kedvence pedig a boldogságkapu és a méteres fesztávú léggömb galamb. – És a lufipukkasztás a szertartás végén! Ez utóbbi egy nagy átmérőjű szív, amelybe kicsi héliumos szíveket fújnak. A szertartás végén ezt kiböki a pár s a benne lévő kicsi szívek felrepülnek az égbe. Ez jelképezi a közös élet kezdetét. – Nagyon látványos, főleg az, amikor a sok kicsi fehér szív között van két nagy piros, amely a párt s az ő szerelmüket és közös életük kezdetét szimbolizálja. – Esti szertartásnál ennek a ledes változata igazán különleges. Nagy élmény a párnak és a vendégeknek is – mondja Beáta. Egy esküvő költségvetésében 10-15 százalék maximum a lufidekoráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!