Púder Nélkül

2015.04.29. 16:34

Erzsi és Zsuzsi közös szerelme lett a gyöngyfűzés

Székesfehérvár - A Domak-testvéreknek a gyöngyfűzés katalizátor, a húgnak szerelem lett, a növények szeretete pedig egyiküket a laborba, másikukat a kertbe űzte .

S. Töttő Rita

Gyerekkora óta kerülgették egymást ő és a gyöngyök – árulja el Domak Zsuzsanna, ám igazán 2008-ban kezdődött minden, egy apró gyűrűvel, amelyet hazavitt. Testvérének, Erzsébetnek sem kellett több, onnantól kezdve nem lehetett „lerobbantani a témáról" – teszi hozzá nővére, akinek a gyöngyfűző karrier csúcspontja az a 2011-es nemzetközi pályázat volt, amelyre élete főművét, a szürkés-kékes-lilás árnyalatokban pompázó táskát és karkötőt készítette. Akkor az első ötven közé került a pályázata, de Zsuzsa azóta továbblépett, civil munkájára most több időt fordít: növényvédőszer analitikus, saját vállalkozásában faiskolát vezet Pázmándon.

Balról Erzsébet, jobbról Zsuzsanna, előttük fantasztikusan szép gyöngymunkáik. És a közös hobbi még jókedvet is ad. Fotó: Molnár Artúr

Erzsébet nem csak a 2012-es londoni ékszerhéten kiállított kínai fejpántjára és a spanyol pályázaton 2. helyezést elért kalocsai virágmotívumokkal díszített nyakláncára nagyon büszke, hanem arra a hiánypótló könyvre is, amelyet nemrég adott ki.

– Rájöttem, hogy nincs átfogó irodalom ma Magyarországon a témában, ezért megírtam e-könyvemet, amely a modern gyöngyfűzési technikákat foglalja össze. Divat- és menyasszonyi ékszereket készítek, de ez utóbbi amúgy is a szívem csücske.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!