Púder Nélkül

2015.04.29. 14:43

Anya-lízis: Főz a gyerek pont hu

A gyerek, mivel elmúlt három egy féllel, belépett a gasztronómia mélymeleg bugyra iránt érdeklődők táborába, amit én büszke és elfogult anyaként nem is bánok.

Kocsis Noémi

Naná, milyen jó lesz majd valami szép, art deco stukkókkal dekorált könyvesboltban állni és leemelni a polcról a színes, képes, ofset papírra nyomott szakácsalbumot, rajta a gyerek mosolygó képével, belül a fülszöveggel, hogyaszongya: „Mindent, amit a konyháról tudok, drága édesanyámnak köszönhetek..."

A gyereknek minap kész koncepciója volt. Bejelentette, hogy a menü céklaleves lesz, mire én mondtam, hogy ahhoz cékla kéne, csak nincs itthon, mire ő legyintett, hogy ugyan már, anya, ez nem így működik, én jobban tudom. A céklaleveshez nem kell cékla. Olyanok kellenek hozzá, amiket az evőeszközös fiók melletti fiókban tartunk és már húzta is ki a hozzávalókat: egy zacskó szalalkáli, egy zacskó sütőpor, még a múlt évezredből itt maradt, már a tasakjában is kőkemény galacsinokká összeállt instant gyümölcstea, szódabikarbóna, só, liszt, kristálycukor és étkezési keményítő: anélkül az élet csak üres bogárváz.

Nagy vehemenciával látott neki, kutyult és nyelvét kidugva alkotott egy ránézésre is kukaérett műanyag tálkában. A lila teagalacsinok elolvadtak a folyadékban, s a többi hozzávalótól pompásan habzani kezdett az egész, némi szürkés tajtékot vetve a tálka szélén. A séf „háhhh!" csatakiáltással letette a Művet a konyhaasztalra, várva, kóstolnánk tán meg, mi viszont, igazi gourmandként ezt nem szívesen kapkodnánk el egyelőre.

A gyereket ez nem zavarta. Közölte, holnap szilvalevest főz, egy kis szárazbabbal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!