Púder Nélkül

2014.12.10. 16:15

Pozsonyi Zsuzsi, a coachgasztronómus

Jó mániája az egészséges táplálkozás, és tele van jobbnál-jobb receptekkel. Ráadásul előszeretettel önkénteskedik.

Kocsis Noémi

A gasztronómiában vállalkozni - ehhez ma már valami teljesen új ötlettel kell előrukkolnia annak, aki boldogulni szeretne. A fiatal és pozitív Pozsonyi Zsuzsi főzőtréningeket tart határon innen és túl. Mondhatnánk, véletlenül és célzottan is került a szakmába. Célzottan, mert már gyerekkorában is folyton a konyha körül sertepertélt, és véletlenül, mert néhány éve kitűnő, jól fizető állását mondta fel, hogy fejest ugorva a bizonytalanba, ismét az ételek világa felé kanyarodjon. Külföldön akart személyiségfejlesztést tanulni, de csak annyi pénze volt, hogy egy holland kurzusra odafelé vegyen repülőjegyet. A tanfolyam vezetője azonban felvetette: ha a magyar lány főz az egész társaságra, maradhat.

- Ennyi embernek még sosem főztem, de rávágtam, hogy megcsinálom - meséli. Kapott egy segítőt, egy költségkeretet, a többit rábízták. Olyannyira jól teljesített, hogy azóta is visszajár főzni a coach kurzus résztvevőinek, s a közben fejleszti új rendszerét is. Házhoz menve tanítja meg az embereket az egészséges táplálkozás alapjaira. Főzött már például a Széna Egyesület egyik alkalmán is, ahol érdekes, jó hangulatú délutánt teremtett a sodró lendületű, rövid hajú lány.

Zsuzsinak szívügye az önkénteskedés, s hetente egy budapesti vegán étteremben is főz, cserébe a tudásért. Egészségügyi okokból ő sem eszik húst, viszont isteni zöldséges receptjei vannak. Most a sütőtök és a kelbimbó határait feszegeti, és egyfolytában keresi az új és még újabb, izgalmas recepteket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!