Púder Nélkül

2015.07.01. 15:45

„Hogy hívnak?” és „Hány éves is vagy?”

Ez a két legtöbbször elhangzó kérdés és a legkisebb kölyök mindannyiszor karakánul meg is birkózik velük, csak éppen mindig másféle választ ad.

Kocsis Noémi

Először csak néztem, utána legyintettem: valószínűleg unta már a sokadszorra ugyanúgy elhangzó kérdezősködést – ahogy egyébként például a várandós mamák is megcsömörlenek egy idő után a folytonos „És hányadik hónapban is vagy? És tudjátok-e már, mi lesz a baba? És ha tudjátok, akkor mi lesz a neve?” kérdéscsoporttól. Úgyhogy egészen megbékéltem vele, hogy a gyerek mindenféle új elemeket visz a válaszadásba, bár néha még engem is meglep ezekkel.

Mostanában a nevét firtatóknak ugyanis Bácskai Jánosként mutatkozik be, nagy komolyan. Szép dolog, leszámítva, hogy se a vezeték-, se a keresztnév nem stimmel, teljesen máshogy hívják a gyereket. Az életkorával is csal, összevissza. Míg óvodába nem járt, négyévesnek füllentette magát, és bátran állította, hogy a születésnapja július 4-én van – ami az évezred csúsztatása. Mostanában tízévesként mutatkozik be. Egyre jobban megy neki az időugrás.

Ja, amúgy most lesz négy.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!