Púder Nélkül

2016.09.07. 16:55

Így készíts egyedi kiegészítőt!

Székesfehérvár - Egy horgolt táskával nem lőhet mellé az ember. Gyönyörűek, és úgy alakíthatjuk őket, ahogy a kedvünk tartja. Ráadásul a kezdő kézimunkázók is nekiállhatnak egy-egy darab elkészítésének.

Sebestyén Lilla

Ha fonalból készítünk táskát, mindenképpen jó, ha ismerünk pár praktikát, amivel kézimunkánk nem csak szép, de tartós is lesz.

- Először is, fontos, hogy vastag, merev fonalat válasszunk, olyat, ami nem nyúlik. A táskát szorosan kell horgolnunk, hogy megtartsa az alakját. Szintén lényeges, hogy figyeljünk rá: a bélés tartsa meg inkább a belerakott holmik súlyát, ne a fonal. Természetesen szűkebbre, kisebbre sem érdemes varrni, mert úgy a horgolás lötyögni fog a bélés körül - osztja meg velem tanácsait Hamberger Brigitta, aki nem egy horgolt csodát tud már maga mögött.

A bőr fül - bár nagyon szép - nem pénztárcabarát. Ha olcsóbb megoldást keresünk, akkor válasszunk fát helyette Fotó: Molnár Artúr

A rutinos kézimunkázó szerint, amire még nagyon oda kell figyelnünk, az a fül kialakítása.

Ezt szinte bármiből készíthetjük: fából, bőrből vagy akár kötélből is, de meg is horgolhatjuk.

A lényeg, hogy semmiképpen se csináljunk vékony fület. Legyen vastag és széles, illetve, minden esetben rögzítsünk a fül visszájára egy hevedert.

- Ha nem szeretnénk ezzel vesződni. akár azt is megtehetjük, hogy egy kevésbé rugalmas dolgot, például egy kötelet horgolunk körbe, és azt használjuk fülként - árulta el Brigitta, aki még azt is hozzátette: ha jól van elkészítve egy horgolt táska, mindegy mekkorára csináljuk, akár egy egészen nagy bevásárlószatyor méretű is lehet.

A fonaltól függ, mosható-e a táska. de arra minden esetben figyelni kell, hogy fekve szárítsuk a holmit, hogy a víz tömegétől ne nyúljon meg.

A színek, formák és minden más tekintetben, már a magunk íze szerint alakíthatjuk az új kiegészítőnket. A lényeg, hogy örömünket leljük a készítésében és a hordásában is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!