Púder Nélkül

2015.10.07. 14:25

Így ne sminkeld magad!

Sok nő számára a sminkelés elengedhetetlen dolog, de a szépítkezés alatt hajlamosak több hibát is elkövetni.

Laci Patrícia

Németh Fanni szerint a sminknek az a lényege, hogy kiemelje a hölgyek természetes szépségét
Fotó: Molnár Artúr

A smink lényege az, hogy kiemelje az arc szépségét, de sokan mégis rosszul festik ki magukat. Németh Fanni kozmetikus és sminkes szerint ez gyakori esetnek számít:

– A legalapvetőbb hiba a rossz alapozó megválasztása. Túl vastagon kenik fel az arcukra a lányok, ez pedig maszk hatást kelt vagy egyáltalán nem illik a bőrtónusukhoz a használt alapozó. Ezért azt tanácsolom, hogy az állon vagy az arc élén teszteljék le az alapozót.

A szemöldök kifestését jobb szakemberre bízni:

– Túl vastagon vagy olyan típusú ceruzával húzzák ki a szemöldöküket a hölgyek, amelyek elütnek a hajuk színétől. Mostanában elég gyakori, hogy világos hajú lányok sötét szemöldökkel rohangálnak az utcán, ez pedig nem a természetes hatást kelti – mesélte Németh Fanni.

A kozmetikus szerint a pirosítást majdnem mindenki elrontja:

– A pirosítót nem tudják eldolgozni szépen, illetve csak az arccsontra kellene felvinni ezt a kozmetikumot. Mégis sokan úgy lépnek ki az utcára, hogy a fél arcukat pirosító borítja.

Ma már nem kell olyan szigorúan venni azt az ősi szabályt, ami arról szól, hogy nem lehet egyszerre a szájat és a szemet hangsúlyozni, de mindig meg kell találni az arany középutat:

– Egy vörös szájhoz ne fessük ki a szemeinket teljesen feketére, ilyenkor elég egy egyszerű tusvonalat húzni. Tisztában kell lenni azzal is, hogy melyik alkalomhoz, milyen smink illik – mondta Németh Fanni.

A szakember kifejtette, hogy lefekvés előtt mindenképpen le kell mosni a sminket, mert az arcbőrnek nem tesz jót, akár későbbi problémák is lehetnek belőle.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!