Púder Nélkül

2017.01.11. 18:25

Konty helyett inkább fonj!

Székesfehérvár – Bálokra, szalagavatókra nagy kérdés a hölgyek esetében a frizura, amely legalább akkora hangsúlyt kap, mint maga a ruha. Az idén a mottó ez lehetne: a kevesebb néha több.

Kocsis Noémi

Mindenki megcsodálja a világhálón azokat a pazar fonásokat, amelyek a mostani báli szezon hajkölteményeit is jellemezheti, ha találunk olyan szakembert, aki szívesen elkészíti. Szőnyegi Zsuzsa, a Kala Chakra fodrásza éppen ilyen, ő nagyon szereti a pazar fonásokat, akár fiatal, akár némiképp idősebb hölgyek báli frizurája esetén. Vallja, hogy egy-egy ilyen fonat, még ha lazán, lágyan öleli is körbe tulajdonosát, a tagadhatatlan látványossága mellett ugyanolyan tartós és egész éjszakán át díszítő eleme lehet a megjelenésnek, mint a már megszokott, hagyományos kontyok. Utóbbiak egyébként idén visszaszorulnak, főleg a túl szigorú, kimódolt formájúak. Divatos lett a kuszaság, lazaság, a kicsit kócos, nőies, amolyan „éppen csak kikeltem az ágyból" hangulat. Ha mégis konty, akkor a lazán tűzött félkontyokra szavaz.

Szőnyegi Zsuzsa Ondrousek Andrea hajából kezd báli frizurát kialakítani. Idén se a színes spray, se a toll, a boa nem menő már, a báli hajköltemények terén amúgy is inkább a minimál hódít Fotó: Molnár Artúr

– Minimál stílusúak az idei kontyok – mondja a fiatal fodrász. – Ilyenkor a beloknizott hajat félig feltűzzük, hátul a többit szabadon hagyjuk a nyakban, vagy féloldalasan, a vállon. A haj színes befújása, a csillámpor egyáltalán nem trendi már, s a csillogó apróságok, strasszok, kövek tekintetében is sokkal visszafogottabb az aktuális divat. Inkább csak néhány darabot alkalmazunk a frizurában.

A szépen fonott hajakba is csak egy-két, odavasalható strasszt tesznek. Fonást már vállig érő hajtól lehet készíteni, akár kontyba beleapplikálva is, ilyenkor a fonott rész szépen belesimul a feltűzésbe. A finom vonalak, áttűnések nagyon hatásosak, ahogyan az ombre színezés is. A hajhosszabbítás továbbra is reneszánszát éli, a merész színektől sem kell megriadni – idén télen főleg a zöld és a kék árnyalatai menők, ám nem éles vonalban, inkább szépen elmosódva, átmenetet alkotva az eredeti hajszínnel.

– Mindig megkérdezem, milyen lesz a báli ruha, s ahhoz igyekszünk alakítani a frizurát és a díszítést is. Egy fonás pedig már 30 perc alatt elkészülhet a nagy napon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!