Púder Nélkül

2015.06.10. 18:40

A menyasszony barátnője: még mindig ritkaságszámba megy a női ceremóniamester

Székesfehérvár - Kovács Kata, ahogy ő mondja, kislány kora óta az esküvők világának bolondja : négy éve ceremóniamesterként tevékenykedik, ami nőként valódi ritkaságszámba megy. Emellett pedig pedagógus, műsorvezető és főállású édesanya is.

Buthy Lilla

 

Kovács Kata egyébként a legelső és a második Fehérvár Szépe- Fejér Megyei Hírlap Királynője szépségversenyen is döntős volt, de azóta is évről évre részt vesz a műsorban, zsűritagként, nézőként és legfőképp műsorvezetőként.

De hogy került az esküvők világába? Vőfélybot, kalap, népies viselet, lánykikérés: vélhetően ezek az első hívószavak, melyek mindenkinek eszébe jutnak a vőfély szó hallatán. Modern megfelelőjeként új mesterség született, ő a ceremóniamester. Kata szerint a 21. században már nem mindenki ragaszkodik a hagyományos, magyaros esküvőhöz, de mégis szükség van egy rutinos műsorvezetőre, aki moderálja, egyben tartja a lakodalmat és a násznépet. Ő a lakodalom házigazdája. Kata már nagy rutint szerzett a mikrofon előtt, és pörgős, közvetlen, kommunikatív személyiségével is hamar belopja magát az ifjú pár szívébe.

Kata munkája felelősséggel jár, a pár feltétlen bizalmát élvezi. Fotó: Koppán Viktor

– Négy évvel ezelőtt az egyik legjobb barátom megnősült. Az esküvője előtt megkérdezte, nem szeretném-e levezényelni a lagzit? Így kezdődött minden – meséli a mindig mosolygós ceremóniamester, majd csillogó szemekkel elmeséli azt is, hogy az ő nagy napján fehér ruhája volt, lakodalma azonban nem. Viccesen hozzáteszi, tulajdonképpen a saját esküvőjének is ő volt a ceremóniamestere.

– Minden esküvőn akad valami váratlan. Volt olyan pár, aki elkésett, egy másik alkalommal kidőlt fák zúzták le a parkoló autókat. Egy szabadtéri esküvőt jól keresztül tud húzni az extrém időjárás. Mindig kell egy B-terv – tanácsolja a ceremóniamester, akinek minden ilyen szituációt meg kell oldania: mindig van nála biztosítótű, varrókészlet, olló és szájfény is. Tulajdonképpen a nagy napon ő a menyasszony legjobb barátnője. Minden terhet levesz a válláról, ő az, aki mindig résen van, tudja mikor van szükség egy jó kis itatós játékra a hangulathoz, és ha kell, azonnal cselekszik. Nem utolsó sorban pedig még az öltözésnél is az arával lehet, ellentétben egy vőféllyel...

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!