Púder Nélkül

2016.01.25. 10:33

Még most is divatos a kötött kardigán (x)

Van egy olyan ruhadarab, amely évek, sőt évtizedek óta nem megy ki a divatból, és minden hölgy gardróbjában ott lapul belőle legalább két-háromféle változat. Igen, ez nem más, mint a kötött kardigán.

Ahogyan az idő hűvösebbre fordul, előszeretettel választjuk a meleg ruhadarabot, de a vékony, pamut anyagból készült fajta akár nyárestéken is előkerülhet. Az otto.hu információi szerint a kötött kardigán most ismét reneszánszát éli, és a korábbi minták mellett egészen új trendek is napvilágot láttak, így mindenki megtalálhatja azt a darabot, amely leginkább megfelel egyéniségének.


Fotó: otto.hu / divat

Klasszikus fazon és színek

A keresztben mintás, kötött kardigán évek óta igen kedvelt. Szoknyához, nadrághoz egyaránt kényelmes viselet, ráadásul a klasszikus színeknek köszönhetően gond nélkül variálható. Átmeneti hónapokban éppen úgy megállja a helyét, mint télen, ráadásul kifejezetten jó választásnak bizonyul azok részéről, akik ugyan szeretnének valami meleget magukon tudni, de a hagyományos pulóvereket túl melegnek tartanák.

Hosszított változat: nőies és extravagáns

A hosszú kötött kardigán tavasszal és kora ősszel akár kiskabát helyett is hordható. Az elöl néhány gombbal zárható típusok vonzó homokóra alakot kölcsönöznek a hölgyeknek, használatukat kifejezetten nadrághoz ajánlják a stílusszakértők. Az elöl zsebekkel díszített hosszú kardigán remek választás lehet otthonra is, hiszen a kellemes meleg anyagba belebújva kényelmesen olvasgathatunk, és hódolhatunk a pihenés perceinek.  Anyaghasználattól és színvilágtól függően akár egészen extravagáns hatást is kelthet a hosszú kardigán, ám ha ilyenre esne a választás, akkor maradjunk az ízlésesség határain belül, és a többi ruhadarab esetén törekedjünk az egyszerűségre.

Fodrok és övek a nőiesség jegyében

Ha a kötött kardigán viselése kerül szóba, akkor legtöbben azonnal a méretes változatokra gondolunk, melyekben az alak mintegy elveszni látszik. Ennek azonban korántsem kell így lennie, hiszen dönthetünk fodrokkal díszített, romantikus kardigán mellett is, de a szintén nagyon nőies, derekán övvel rendelkező változat is nagy népszerűségnek örvend. A finom, lágy színek mellett főként a fiatalok részesítik előnyben a csillagokkal, amerikai zászlóval díszített változatokat.

Vékony pamut kardigán ruha, pántos trikó fölé

A kötött kardigán vékonyabb, pamutból készült változatát bátran viselhetjük az átmeneti hónapokban, vagy akár nyáron egy könnyű ruhácska fölé is. A klasszikus színek mellé nyugodtan választhatunk élénk árnyalatú kardigánt, mely kiemeli a csípő vonalát és a dekoltázst is igényessé varázsolja.

Különleges darabok az egyediség kedvelőinek

A kardigánok között azok is megtalálják számításukat, akik az egyedi stílust részesítik előnyben. Az alul rojtokkal díszített felsőruházat mellett az elöl áthajtós és derékban megkötős változatok is nagy népszerűségnek örvendenek. Húzott megoldásokkal egészen különleges hatás érhető el, a denevérujjas kardigán pedig lányok és nők körében is igen kedvelt.

Elegáns darabok alkalomra

Az elegancia ma már egyáltalán nem áll távol a kardigánok világától. A klasszikus színekben igényes, ízléses, alkalmi darabok is kaphatóak, melyekben egy csinos nadrággal, vagy igény szerint szoknyával kombinálva romantikus esti vacsorán, vagy üzleti megbeszélésen is minden további nélkül megjelenhetünk.

A kötött kardigán egyetlen női gardróbból sem hiányozhat, és ma már a férfiak is egyre gyakrabban teszik le a voksot a ruhadarab mellett. A megfelelő kiegészítőkkel és ruhákkal ideális választásnak bizonyul mindkét nem számára a kardigán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!