Púder Nélkül

2015.05.13. 12:12

Mi leszel, ha nagy?

Középsőm, aki nőnemű és 11 múlt, kitartóan festőjuhásznak készült egy időben. Nincs félreolvasás, festőjuhásznak.

Kocsis Noémi

Lelki szemeim előtt megjelent, ahogy a mindig ferdén befont copfocskáival fel, s alá kolbászol a kies magyar rónán, nyomában a nyájjal. Előtte kilenclyukú híd, jobbra tőle egy gémeskút, balra tikkadt szöcskenyájak. Az én kicsi lányom pedig egyik kezével terelgeti nyáját, másikkal fújja furulyáját, s ha netán még marad szabad kapacitása, előkapja hellokittys vászontarisznyájából (akkoriban az volt neki) piktoreszközeit és olyan zsánert rittyent, hogy netovább.

Itt van aztán a bátyja, aki elméletben volt már feltaláló, kalandor, harangozó, taxisofőr, könnyűbúvár, jedi, jelmeztáros és bálnavédő. Aztán úgy döntött, fejlesztőmérnöknek jelentkezik a LEGO-hoz, mert ha a gyerekeknek terveznek játékokat, a leghelyesebb, ha gyerekeket alkalmaznak . Pikírtan csak annyit jegyeztem meg, szerintem nem egy fehérvári kiskamaszra számítanak ez ügyben, mire a gyerek faarccal:

- Borzalmas vagy, anya, ahogy halomba döntöd az ember legszebb álmait!

Szerencsére hamar megvigasztalódott. Mostanában már pizzafutárnak készül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!