Púder Nélkül

2016.08.24. 16:50

Őszi trend - Rock és romantika a butikokban

Szakter Éva szerint izgalmas dolgokat hoz az ősz a divat tekintetében: bomberdzseki, oszlop sarok, és minden, ami bronzos, metálos, vagy épp romantikus.

Sebestyén Lilla

Már beköszöntött az ősz! A kánikulában sétálva ugyan még nem érezzük, de a ruhaüzletek kínálatát mustrálva, már biztosan. Lássuk hát, mi az, amit várhatunk ettől a szezontól:

- Az idei őszi divat nagyon változatos: a romantikus, a rockos, a lázadó, a katonás és a sportos vonal darabjait is megtaláljuk a boltok polcain, és jellemzően mindent átitat a nyolcvanas évek hangulata: nagy gyapjúsálak, kötött pulóverek, bő hatású nadrágok és kabátok - mondta el Szakter Éva stílustanácsadó.

Szakter Éva, stílustanácsadó szerint maradnak a hosszú, „vállvillantós” ruhák ősszel is, de a sportosabb, férfiasabb darabok kedvelői is találnak stílusuknak megfelelő darabot

A szezon jellegzetes anyaga lesz a bőr, a műbőr, és tovább hódít a szőrme. Utóbbi a mellényeknél, a galléros kabátoknál jelenik meg a leginkább.

A stílustanácsadó előrejelzése szerint a lágyabb, romantikusabb stílus kedvelői az idei őszel bátran válogathatnak a hímzett ruhadarabok között is.

- Utóbbi még a bomberdzsekiken, vagy más néven pilótadzsekiken is felüti a fejét, ez az ősz egyik legdivatosabb viselete lesz. Szintén megjelenhetnek a hálóruhák jellegzetes anyagai is - mint például a selyem - a hétköznapi, vagy éppen alkalmi viseletekben. A nyár slágere, a vállvillantós ruhák és a fodrok sem tűnnek el hidegebb napok beköszöntével - Éva szerint a színek terén tovább erősödnek a bronzos, illetve metálos árnyalatok.

A nyáron - leginkább ékszereknél megjelent - rozé-arany szín most is domináns lesz, csak a sötétebb változata. Illetve az avarszínek közül, még a sötétebb zölddel és az okkersárgával is találkozhatunk a boltokban, ahogy a lila különböző árnyalatai is és a szürke is jellegzetes lesz idén ősszel.

- A lábbeliknél továbbra is a bokacsizma, illetve a lovaglócsizma lesz divatos. Az edzőcipők tekintetében pedig egyre merészebb dolgokat láthatunk: a lakkhatás, a strasszok, és a metálos árnyalatok ebben a szekcióban sem lesznek szokatlanok - mondta el a szakember.

Idén ősszel végre túlsúlyban lesznek a jóval kényelmesebb, oszlop sarkú cipők is. Ezekből a fazonokból azt érdemes választani, aminek nem túl magas a sarka, a három-négy centiméteres lenne az ideális.

Azonban azoknak sem kell elkeseredniük, akik egyáltalán nem szeretik a megemelt sarkakat: lapos, fűzős cipőkből is lesz választék az ősszel.

- Az ősszel előtérbe kerülnek a merészebb kreációk is: a cipzárral feldobott, koptatott nadrágok és szoknyák például. Azonban én azt tanácsolom, hogy csak azokat a darabokat vegyük meg, amelyek stílusban közel állnak hozzánk. Egyrészt mert ezekben fogjuk jól érezni magunkat, másrészt a ruhatárunkba is könnyebben beilleszthetőek. Az alkati kérdéseket is vegyük figyelembe ruhaválasztásnál: egy csőszárú, magas derekú nadrág például csak a sudár, vékony hölgyeken mutat jól - teszi még hozzá Éva, aki vallja: nem minden a divat!

Csak azt vegyük fel, ami valóban tükrözi az egyéniségünket és jól is áll!

Címkék#divat

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!