Púder Nélkül

2014.10.29. 20:45

Rádiósok gyöngye

A Fehérvár Rádió riportere, az élete csupa pörgés. Otthon férj és háztartás várja, és persze az imádott gyöngyök... És a fiatal rádiós, Bita-Simon Erika ékszere hamarosan Londonba indul, versenyre.

Kocsis Noémi

A rádiós újságírás csupa hajtás és pörgés, mikrofon, interjúk és sajtótájékoztatók, majd a riporter hazamegy és olyan ékszereket alkot, hogy minden nő megnyalná utána a tíz ujját. Bita-Simon Erika gyöngynyakékeit könnyű megszeretni, minden darabja olyan ugyanis, mintha egy divatmagazinból varázsolták volna elő, vagy a legmenőbb francia ékszerészek műhelyéből. Erát tegnap különleges öröm érte: éppen szerda este kapta meg az érdesítést, hogy egyik benevezett törzsi nyakékét , több száz alkotás közül beválasztották egy nemzetközi, kifejezetten törzsi ékszereket díjazó versenybe. Erika az elkészült darab fotójával nevezett, amely megnyerhette a zsűri tetszését is, így hamarosan a beválasztott 20 legjobb alkotás között veszik most már kézzelfoghatóan is górcső alá. De hogyan is kezdődött ez a mindent elsöprő gyöngyszeretet? Vagy inkább lépjünk vissza egy lépcsőfokkal: miért éppen a rádió világa fogta meg?

- A rádiózással egy főiskolai gyakorlati órán találkoztam először másodéves hallgatóként több mint 15 éve meséli a rutinos tudósító Erika. Nagyon megtetszett ez a világ és ott ragadtam az iskola tanrádiójában. Az utolsó féléves szakmai gyakorlatomat már a Fehérvár Rádióban töltöttem, ahol ténykedek a mai napig is. A gyöngyözés pedig hobbiként indult és talán ennek köszönhetően a mai napig jórészt kikapcsolódást jelent számomra.

Mint a legtöbb nő, Era kezdettől rajongott a szép tárgyakért, az ékszerekért.

- Édesanyám és nagymamám jóvoltából már igen korán elkezdtem ismerkedni a hímzéssel, horgolással, kötéssel és sokat rajzoltam is. A gyöngyökkel először 13 éves korom táján kezdtem foglalkozni, meguntam egy régi nyakláncomat, gondoltam lebontom és készítek belőle valami újat.

Bár a legszebb daraboktól nehéz megválni, a mások arcán látott öröm nagy boldogság számára. A saját esküvői ékszereit is maga készítette, s mikor éppen nem gyöngyöz, a család és barátok mellett a természetjárás és az utazás kapcsolja ki a legjobban.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!