Púder Nélkül

2015.07.08. 17:54

Szabadulj meg a maszktól! A sminkelés nem púderrel, hanem tonizálással kezdődik

Kevés alapozó, csillogó barnító, szájfény, világos szemfesték és szemhéjtus - ezek az idei nyár legdivatosabb sminkjének hozzávalói.

Sebestyén Lilla

Az arcápolás, a megfelelő smink megválasztása nyáron különösen fontos az izzasztó meleg és az erős napsütés miatt. Ezek mellett pedig jó, ha az arcfesték színei megfelelnek az aktuális divatnak is.

- A reggeli tonizálásról, hidratálásról sokan megfeledkeznek, pedig nagyon fontos. Az arcbőr éjjel is zsírosodik és még mielőtt rákennénk a hidratáló krémet, célszerű lemosni ezt a réteget - magyarázza a szakember Tóth Éva, aki arra is felhívja a figyelmet, hogy az arc krémezését követően várjunk pár percet a sminkeléssel, hogy kellőképpen magába tudja inni a bőr a hatóanyagokat.

Tóth Éva, sminkes szerint kozmetikai szivaccsal felvinni az alapozót pazarlás, túl sokat szív magába. Ezzel szemben, ha ecsetet használunk egy csepp kozmetikum  sem veszik kárba

Ezután jöhet a nagyobb hibák eltüntetése:

- Nyáron a korrektor használatát csak végszükség esetben ajánlom. Kizárólag akkor, ha valami nagyon csúnya bőrhibát kell elfedni. Egyébként kezdhetünk az alapozó felvitelével a procedúrát, amihez a legoptimálisabb az ecset mondja el Éva, aki azt is hozzáteszi: Sok minden múlik az alapozón, ezért fontos, hogy jó minőségűt vásároljunk. Legyen fényvédős, folyékony, matthatású és a szín kiválasztására is fordítsunk időt. A legtöbben a kézfejükön tesztelik le a színt, pedig a homlokon kellene, a hajtő közelében.

A sminkes szakember azt is hozzáteszi, most a természetesség a divat, ezért próbáljuk kerülni a maszkhatást , csak keveset vigyünk fel, hogy alatta szellőzhessen a bőr.

- A mattító hidratáló krémek is szóbajöhetnek alapozóként, de ne feledjük: este ezeket is le kell mosni!

Ezután jöhet T alakban egy kis púder, az orcákra pedig barnító. Csak az éjszakai találkozóknál használjunk pirosítót!

Mint megtudom idén a leginkább akkor döntünk jól, ha világos színekkel dekoráljuk szemhéjunkat és szemhéjtussal kombináljuk azt.

Estére persze lehet bátrabban nyúlni a sötét árnyalatokhoz és piros rúzzsal kombinálni azokat - szigorúan kontúrozás nélkül, vagy a kontúr elsatírozásával - , napközben inkább a szájfény ajánlott.

Éva azt is elárulja, még mindig terndi a vastag, szépen kiszedett szemöldök. Ezeket lehet hangsúlyozni ceruzával - ez esetben először megkell tisztítani a szemöldök alatti bőrt - majd fixálni por állagú színezővel, hogy semmiképp se folyjon el a festék.

- Strandoláshoz leginkább azt ajánlom, hogy ne kenjünk magunkra semmit. De ha mégsem tudunk ellenállni a kísértésnek csak vízálló termékeket használjunk, és ne felejtsük a boltban az ezekhez a termékekhez tartozó lemosót se, mert különben sosem vakarjuk le magunkról a festéket - tanácsolja a hozzáértő, aki az esti arcápolásra is nagy hangsúlyt fektet: - Először mossuk le a kozmetikumokat jó alaposan. Egyetlen részt se hagyjunk ki! (Céloz finoman a nyakra Éva.) Majd tonizáljunk, és kenjünk fel éjszakai krémet.

A szakember szerint harminc év alatt semmi szükség a ránctalanító, feszesítő kencékre, egy egyszerű hidratáló keverék is megteszi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!