Púder Nélkül

2014.04.16. 14:10

Szoknyás hekkerek

Az anyák és a nők napja mellett az idén megjelent egy kifejezetten a pályaválasztó, pályakezdő fiatal lányokra szabott kezdeményezés.

Kocsis Noémi

Április 20-ig lehet ugyanis jelentkezni (a határidőt kitolták) a Lányok napjára, amely nem más, mint egy nemtől és kortól bizony korántsem független szakmai tehetségkutató, országos jelleggel.

Hogy mi is ez az egész? Nos, egy interaktív nyílt nap, melyen a program résztvevői – a középiskolás lányok – betekinthetnek egy-egy, Magyarországon vezető szerepet betöltő vállalat, cég vagy egyetemi laboratórium életébe. Testközelből láthatnak sikeres és megbecsült mérnöknőket, informatikuslányokat és kutatásvezetőket.

Vak komondoros kis országunkban már az is „nagy cucc”, hogy ilyesmivel egyáltalán megszólítják a lányokat és nem kapásból valami rózsaszín, „egy nő nem lehet fejlesztő, kutató vagy hekker” mentalitású röppályára állítják őket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!