Púder Nélkül

2016.10.13. 09:35

Trapéz, doboz, félhold -táskaformák, divatok

Az aktuális táskatrend után kutatva megtudtam: egy éppen divatos fazon tulajdonosa vagyok.

Bokros Judit

A nők jól tudják: ahogy ruhából, úgy táskából sem elég általában az, ami otthon rendelkezésre áll. Kivéve, ha valakinek legalább vagy 15 különböző darab sorakozik a ruhatárában. Ilyenkor megoldható, hogy mindig az öltözékhez, a napi tartalomhoz, alkalomhoz illő táskával induljon el az ember.

Sokféle szempontja lehet annak, ki hogyan választ táskát, de valljuk meg: sokunknál az ár döntő. Így a megfelelő táska beszerzéséhez szintén körülnézhetünk használt ruhás üzletekben, ahol a kiegészítők között alig használt divatos, vagy éppen örök darabok is találhatók. Előfordulhat, hogy éppen olyan fazonra akadunk jó áron, amelyre adott esetben nincs szükség, de később, egy-egy alkalomkor jól jöhet majd, úgyhogy nem érdemes otthagyni.

Az őszhöz illő színes betétek feldobják a sötétebb színű táskát Fotó: Molnár Artúr

A másik döntő szempont az, hogy a személyes tárgyaink elférjenek a táskában. Vannak nők, akik szinte puttonyszerű darabokkal közlekednek, annyi mindent visznek magukkal, mások meg egészen jól elférnek egy kisebb, laposabb fazonban. Ez is igény, felszerelés kérdése. Azért jó átgondolni mindezt vásárlás előtt, s előnyben részesíteni a több zsebes táskákat, hogy mindennek legyen megfelelő helye.

Innentől kezdve már szinte minden a stíluson, a divaton múlik. Fontos azért az évszak is: így ősszel sokan kezdenek táska szempontból is sötétedni , pedig a morcos időben pont jól jöhetnek a vidám, színes darabok. Egy sötét kabátot például föl lehet dobni világosabb táskával, s a hozzá illő világosabb cipővel. Vagy, igény szerint lehet minden sötét. Illetve, pont az ellentéte.

Amit az idei őszi, téli táskatrendről innen-onnan tudni lehet, az a következő: formára állítólag nagyon sikkesek a félhold és a trapéz alakú táskák. A kisebb, nagyobb méretű doboz táskák is népszerűek, ráadásul azért praktikusak, mert tartják a formájukat, így a tartalom is rendezett maradhat. Érdekesség a dupla táska, vagyis amikor egy kisebb és egy nagyobb darabot kapcsolnak össze - és ezzel máris megoldható a nem férek el a táskámban probléma. Minták terén divatosak lehetnek a felvarrt, bevarrt minták, anyagok, amelyek feldobják az alapdarabot. A krokodilbőr és annak utánzata is hódít, és divatos lehet a táskák füléről, csatjáról lelógó bojt is. Ez utóbbiból jöttem rá, hogy néhány hónappal ezelőtt nekem is divatos táskát sikerült választanom - úgy tűnik, már az őszi-téli szezonra készülve .

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!