Púder Nélkül

2015.07.01. 15:19

Tudsz buborékot fújni? Íme a tökéletes recept!

Pici gyerekek nagy kedvence a buborékfújás, csak a kapható löttyök percek alatt kifogynak és készen drágán pótolhatók.

Kocsis Noémi

Bár buborékfújót akár egy százasért is kaphatunk, egy nyári szezonban akár tucatnyit is elhasználnának a gyerekek, annyira élvezik a szép, szivárványos gömbök lebegését. A kicsiket, de még a nagyobbakat is sokáig leköti e játékos tevékenység csak ne fogyna olyan hamar ki az a fránya műanyag henger! Ám otthon is tökéletes, pattanós buborékokat gyárthat az aprónép, ha a következő receptúra alapján alkotott keveréket töltjük a flakonba:

Fél liter langyos vízhez keverjünk 2,5 deci mosogatószert és 3 evőkanál glicerint, valamint 1 teáskanál cukrot! Növényi glicerint a patikák tavaly óta nem adhatnak ki, de sebaj, 50 milliliter 250 forintért rendelhető a netről, ebből a mennyiségből sokszor-sokat készíthetünk, hiszen egyszerre úgy 15 ml-ert használunk fel. Óvatosan keverjük össze az alkotórészeket, de ne habosítsuk, majd hagyjuk állni egy éjszakán át! Legjobb, ha 24 órát pihen, közben összegyűjthetjük, magunk is elkészíthetjük az óriás bubifújó alkalmatosságokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!