Pusztaszabolcs

2015.08.23. 12:15

Pusztaszabolcson a mesterségeké volt a főszerep

Pusztaszabolcs - Augusztus 20-án a térségben több helyen is ünnepeltek, köztük Pusztaszabolcson, ahol a mesterségeké volt a főszerep.

Németh András

A Városházával szembeni Millenium parkban kezdődött reggel kilenc órakor az augusztus 20-i ünnepség, ahol Rácz Andrea, Bedőcs Attila és Molnár Máté irodalmi művekből vett részletekkel idézték fel Szent István király államalapító tevékenységét.

A mulatság ezt követően a Kastélykertben folytatódott a Mesterségek Napjával, ahol az eső ellenére is főztek a helyi civil szervezetek, így például a Pusztaszabolcsi Polgári Egyesület tagjai.

A Pusztaszabolcsi Hagyományőrző és Hagyományteremtő Alapítvány 2015-ben is meghirdette a Pusztaszabolcs süteménye és Az én kiskertemben termett versenyeket. Szerencsére, a rossz idő nem riasztotta el a versenyzőket. Pusztaszabolcs édes süteménye 2015 címet ostoros rétesével Doboziné Ica, a sós sütemény díjat joghurtos kiflijével Bálintné Nagy Erika érdemelte ki. A kiskert-versenyben Podmaniczky Sándor valamint Börzsei Éva és János kaptak megosztott első helyezést.

Azt est fénypontja Mészáros János Elek koncertje volt, aki a hazaszeretetről, a magyarsághoz való tartozásról énekelt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!