Pusztaszabolcs

2017.05.21. 10:35

Hármas testvértelepülési megállapodást írt alá Pusztaszabolcs

Háromoldalú partnertelepülési megállapodást született Pusztaszabolcs, valamint a felvidéki Balony és a romániai Kisiratos önkormányzata között május 19-én.

Virágh Ildikó

A balonyi faluházban  ünnepség keretében írta alá az erről szóló szerződést Csányi Kálmán pusztaszabolcsi, Korondi-Józsa Erika kisiratosi és a házigazda, Matus Frigyes polgármester. Az együttműködés elsősorban a kulturális és sportkapcsolatok kialakítására irányul, de a gazdasági szférában is elképzelhető a későbbiekben.

Csányi Kálmán elmondta, a nemzeti összetartozásnak természetesnek kell lennie minden anyaországban élőnek, erre törekszenek Pusztaszabolcson is. A Fejér megyei polgármester ünnepi beszédében kitért arra is, hogy mindhárom település egy vagy több nagyváros agglomerációja, amiből előnyt is lehet kovácsolni.

 

 

Végül Vörösmarty Mihályt idézte: „Emlékek nélkül, népeknek híre csak árnyék.” Kisiratossal már egy évtizedes a testvértelepülési kapcsolat, a balonyiakkal pedig a helyi értéktár létrehozása kapcsán találkoztak. Pusztaszabolcson számos Balon illetve Balony vezetéknevű ember él, ez indította el a kapcsolatfelvételt.

Csányi Kálmántól megtudtuk, a kisiratosiak és a balonyiak delegációja részt vesz majd a júliusi hagyományos pusztaszabolcsi programsorozaton. Ez lesz az első nagyszabású kulturális és baráti esemény a három település részvételével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!