Pusztaszabolcs

2015.06.19. 10:05

Fórum a fejlesztési irányokról

Pusztaszabolcs - Lakossági fórumon ismertették csütörtök délután Pusztaszabolcs Város Integrált Településfejlesztési Stratégiáját.

Virág Mária

Az Integrált Településfejlesztési Stratégia munkaanyaga előzetesen mindenki számára elérhető volt a város honlapján. A helyi lakosok így konkrét javaslatokkal, kiegészítésekkel érkeztek. Paál Huba önkormányzati képviselő a kialakítandó új vasúti nyomvonal mellé ökológiai és zajvédelmet biztosító természetes védőfal (fák, cserjék, növényzet) telepítését javasolta.

A jelenlévők közül többen is a két városrészt összekötő vasúti gyalogos és kerékpáros aluljáró tervezését és megvalósítását vetették fel. Neikl-Ladány Ágnes, a Tiszta Utak, Élő Táj Egyesület elnöke a közösségi terek létrehozását javasolta. Az ITS munkacsoport részéről Tapasztó Dénes és Tóth Róbert kiemelték, hogy a középtávú 7-15 évre szóló - stratégia alakításában a pusztaszabolcsiak igen aktívan vesznek részt. Ez az aktív közreműködés azért is lényeges, mivel az ITS valójában annak megjelenítése, hogy 10-15 éves távlatban mit szeretne az adott település megvalósítani és ehhez milyen forrásokat lehet hozzárendelni.

A fórumot sikeresnek és hasznosnak értékelték a munkacsoport tagjai. Az elhangzott javaslatokat a rendezvény közben már beleépítették a munkaanyagba.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!