Pusztaszabolcs

2015.03.22. 10:35

Igazi csapat munka volt a megemlékezés

Besnyő, Pusztaszabolcs - Pusztaszabolcson a polgármesteri hivatal épületénél ünnepelte a város lakossága az 1848/49. évi forradalom és szabadságharc évfordulóját, míg Besnyőn a kopjafánál koszorúztak.

A megemlékezés már március 13-án elkezdődött a Pusztaszabolcsi középiskolások ünnepi műsorával, a tornateremben. A korabeli irodalmi művek felhasználásával készült színes forgatókönyvű műsort az ötödik osztályosok adták elő az énekkar közreműködésével. néptánc és zenei betétekkel gazdagított műsorukban két - korábban az intézményben végzett - diák is szerepet vállalt: Döbröczöni Cintia és Simon István. A műsor minden percén érződött, hogy igazi csapatmunka áll a háttérben.

A megemlékezés tovább folytatódott vasárnap a polgármesteri hivatal épületénél. A fiatalok színes előadása után Simonné Zsuffa Erzsébet önkormányzati képviselő ünnepi beszéde következett. Petőfi Nemzeti dalának refrénjét idézve a helyi szólás-és sajtószabadságot hiányolta valamint a márciusi ifjak törekvéseit állította követendő példának a pusztaszabolcsiak elé.

A megemlékezés zárásaként a polgármesteri hivatal falán lévő emléktáblánál helyezték el koszorúikat a helyiek és rótták le kegyeletüket 1848 hősei előtt.

A forradalom és szabadságharc eseményeiről Besnyőn is megemlékeztek március 13-án a Faluházban, majd azt követően a kopjafánál történt koszorúzással. Itt sem lustálkodtak a gyerekek, remek műsort adtak a hősök tiszteletére.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!