Pusztaszabolcs

2017.03.26. 13:02

Kisiratosra, Aradra is kirándultak - Benedek Sándor átvette a Civil Kurázsi Életműdíjat

A testvértelepülésen, Kisiratoson jártak nemrég a pusztaszabolcsi általános iskolások és a középiskola néhány tanulója.

FMH-információ

A Pusztaszabolcsi Hagyományőrző Alapítvány Diákokkal az értékek útján elnevezésű projektjében a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum Szabolcs Vezér Gimnázium és Szakgimnázium hat diákja, valamint egy tanára a József Attila Általános Iskola tanáraival és diákjaival közösen kétnapos külföldi kiránduláson vett részt - számolt be az eseményről Mátyás Julianna, a középiskola igazgatója.

Középiskolások és az általános iskolások együtt kirándultak Aradon, Világoson, Kisiratoson
Fotó: Szabolcs Vezér Gimnázium

A nemzeti ünnep alkalmából szervezett útra március 14-én indult a csapat. Az első állomás Világos volt, ahol véget értek az 1848-49-es szabadságharc eseményei. Itt sétát tettek a várromhoz, majd elindultak Aradra, ahol városnézés volt az első program. Ezután az aradi tizenhármak obeliszkjénél, majd a ma Megbékélés terén látható Szabadság-szobornál emlékeztek a szabadságharc hőseire.

A csoport másnap indult tovább Pusztaszabolcs testvértelepülésére, Kisiratosra. Itt a Páter Godó Mihály Általános Iskola diákjai fogadták a vendégeket. Bemutatták iskolájukat, majd településük értékeit: az 1848-49-es emlékművet, Páter Godó Mihály szobrát, a templomot és a tájházat. A program zárásaként ünnepi műsor szerepelt, ekkor vehette át a nemrég Civil Kurázsi Életműdíjjal jutalmazott Benedek Sándor tanító az elismerést. Ezt az idős ember a Kisiratos-Pusztaszabolcs partnerkapcsolatok során kifejtett önzetlen, szeretetteljes munkájáért kapta a szabolcsiaktól.

A diákok és kísérőik ünnepi ebéd után, sok élménnyel gazdagodva búcsúztak Kisiratostól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!