Pusztaszabolcs

2015.06.26. 12:55

Maradjon a katona! - A megszokott helyén újítják fel a pusztaszabolcsi emlékművet

Pusztaszabolcs - A város új körzeti megbízottját, Bilig Dánielt is bemutatták a képviselő-testület legutóbbi ülésén. Már három kmb-s szolgálja a település közbiztonságát.

Körmendi Erzsébet

Bilig Dániel elsősorban a közlekedésbiztonságra, valamint a garázda jellegű bűncselekmények megelőzésére fordít majd kiemelt figyelmet, tudhatták meg a képviselő-testület tagjai. Az ülés elején a polgármesteri tájékoztató, interpellációk, kérdések között szóba került egyebek mellett, hogy egyre kihasználtabbak azok a kerékpártárolók, amelyeket az önkormányzat helyeztetett ki a vasútállomáshoz. Tüke László alpolgármester beszámolt arról is, hogy az emlékmű áthelyezésével kapcsolatosan a többség amellett voksolt, hogy a jelenlegi (évtizedek alatt megszokott) helyén maradjon.

A testület később ennek megfelelően döntött: a jelenlegi helyén lesz felújítva a világháborús szobor. Czöndör Mihály az értéktár bizottság üléséről számolt be, Csányi Kálmán polgármester pedig elmondta: az iskolaigazgató megköszönte, hogy az önkormányzat üzemelteti továbbra is az intézményt. Paál Huba elismeréssel szólt a Street Art versenyről, amely növeli Pusztaszabolcs turisztikai vonzerejét. Egyre több róka merészkedik be a belterületre sok más felvetés mellett erről is szó volt, és a mezőőrség képviselőjétől megtudhatták a résztvevők: ismerik a gondot, kértek kilövési engedélyt.

A település mezőőrei Dancs Zsolt és Liber Attila is részt vettek a képviselő-testületi ülésen. Fotó: Zsedrovits Enikő

Az ülés a napirend szerint folytatódott. A képviselő-testület elfogadta a közvilágítás korszerűsítéséről szóló javaslatot. Orosz Csaba alezredes a Dunaújvárosi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság 2014. évi tűzvédelmi tevékenységéről beszámolva megköszönte a pusztaszabolcsiak együttműködését és a polgármester támogatását feladataik elvégzéséhez. Kiemelte, hogy az önkéntes és a hivatásos tűzoltók egymást segítő munkája példaértékű a városban.

A szociális és gyermekvédelmi ellátások helyi rendszeréről szóló rendelet módosítása után döntöttek két megváltozott munkaképességű alkalmazott foglalkoztatásáról az óvodában, és elfogadták a közösségi együttélés alapvető szabályairól szóló rendeletet, támogatták az önkéntes tűzoltók versenyrészvételét. Majd egyéb napirendi pontok mellett egyetértettek a Szabolcsi Nyári Fesztivál szervezésére készített együttműködési megállapodással is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!