Pusztaszabolcs

2016.07.28. 14:28

Szabolcs vezér szobra

Pusztaszabolcs - Pénteken kezdődik és augusztus 20-ig tart a településen a IV. Szabolcs Nyári Fesztivál. A sokszínű programban mindenki találhat kedvére valót.

Gábor Gina

A megnyitót - ahol elismerő címek átadására is sor kerül -, pénteken, 18.30 órakor a Művelődési Házban tartják: az óvodások és az iskolások adnak műsort. A fesztivál keretében július 30-án, szombaton 9 órakor rendezik meg a XV. Barátság Duatlont is. A Művelődési Házban 16 órakor bemutatják a Kisiratos kincsei című kötetet is, amely a Pusztaszabolcs anno... sorozatban jelenik meg. Fellépnek a partnertelepülésről, Kisiratosról a Páter Godó Mihály Általános Iskola citerásai. A könyvbemutatóhoz kapcsolódva a hevesi színjátszók előadják Az egy asszony két vétkecskéje című darabot. A katolikus templomban 19 órakor Bódiss Tamás orgonaművész ad hangversenyt, majd 20 órától utcabált rendeznek.

Július 31-én, vasárnap 14.40-kor a Millenniumi parkban, a jurtában kiállítás mutatja be a honfoglaló Vereb vitézt: pontosabban az 1853. május 9-én megtalált honfoglalás kori sírlelet másolatait láthatja a közönség A Városházán 15 órától tudományos konferenciát tartanak Szabolcs vezér korszakáról, majd a Szabolcs ligetben felavatják a vezér bronz szobrát, Halassy Csilla szobrászművész alkotását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!