Pusztaszabolcs

2017.02.26. 19:55

Szennyvízcsatorna épülhet, jobb lehet a víz

Pusztaszabolcs- A képviselő-testület legutóbbi ülésén 659 millió forintos költségvetést fogadott el.

Bokros Judit

Amint azt Csányi Kálmán polgármestertől megtudtuk: azért, hogy a büdzsében ne keletkezzen hiány, le kellett mondani bizonyos tervekről. Az új orvosi rendelőben például egyelőre marad a közös váró a felnőtt és a gyermekorvoshoz érkezőknek (a két rendelés külön időpontban történik). Az ideiglenes működési engedélyt meg kell hosszabbítani, a gyermekrendelő kialakítására külön váróval, illetve két felnőtt háziorvosi rendelés kialakítására szintén külön váróval - most úgy tűnik - a jövő évben kerülhet sor.

Felújításra, beruházásokra a költségvetésben 98 millió forint áll idén rendelkezésre, s ugyanennyi pénz maradt tavalyról is - tudtuk meg. A kisebb, de fontos átalakítások mellett (például ajtócserék, kerékpártárolók elhelyezése) a polgármester két nagyobb volumenű tervet említett. Az egyik az Erkel utcában a hiányzó szennyvízcsatorna kivitelezése, a másik pedig a felsőcikolai vízbázis megvásárlása, a hidroglóbusszal. Erre azért van szükség, hogy a cikolaiakat is be tudják kapcsolni a város vízvezeték-hálózatába, ami által az ott élők jobb minőségű ivóvizet kaphatnak.

A rendelőben két külön várót szeretnének kialakítani Fotó: Bokros Judit

Az egészségügyi ellátás kapcsán fontos, hogy az önkormányzat támogatja a helyi orvosokat, valamint a szakrendelésekre való bejutás megkönnyítése érdekében szerződést kötnek Ercsi önkormányzatával. Utóbbi lépés azért szükséges, mert Pusztaszabolcsról sokan járnak át az ercsi járóbeteg szakrendelőbe, ahol azonban nem mindig tudják fogadni őket. A szerződésnek köszönhetően a szabolcsiak ellátása folyamatosan biztosított lesz Ercsiben is, így a helyiek egészségügyi ellátása még magasabb színvonalú lehet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!