Pusztaszabolcs

2017.03.07. 14:35

Megyei színjátszó és szavalóverseny Pusztaszabolcson

Pusztaszabolcs - Nagy lelkesedéssel szerepeltek a megyei színjátszó- és szavalóverseny résztvevői. Az igyekezetet a zsűri elnöke, Nyáry Krisztián író is díjazta.

Fejér Megyei Hírlap

Fridrich Margit emlékére szerveztek ismét megyei szavaló- és színjátszó versenyt a minap a Szabolcs Vezér Gimnázium és Szakgimnáziumban. A közönség nyolc előadást és 29 szavalatot láthatott, hallhatott.

A színdarabok közül a legjobbnak a szervező intézmény diákjai által előadott darab, egy Lúdas Matyi-feldolgozás bizonyult, Döbrögi szenvedései címmel. A sajátosan átírt művel a fiatalok nevezni kívánnak majd a dunaújvárosi Ádámok és Évák Ünnepére, amelyet a Bartók Kamaraszínház hirdetett meg újra. A Szabolcs Vezér iskola diákjait Tánczos Krisztina tanárnő készítette föl az előadásra.

Színészi különdíjat kaptak: Géró Ádám, Stoffán Apor, Keresztesy Viktória a Szabolcs Vezér szakgimnáziumból, és Brasnyó Rakhel a Dunaújvárosi Bánki Donát Szakközépiskolából.

Szép számban jöttek össze versenyzők a szavalóversenyen is

A Fridrich Margit szavalóversenyre a színjátszók bemutatkozása után került sor. Itt a helyi középiskolások és a megyei verseny résztvevői mutathatták meg tudásukat és rátermettségüket a feladatra. Zsűrizésük és díjazásuk külön történt.

A zsűri elnöke Nyáry Krisztián író volt, aki szívesen vállalkozott a feladatra (mint kiderült, először töltött be ilyen tisztséget). Az ítészek között helyet foglalt még Csányi Kálmán polgármester, Szekula István, a Szabolcs Vezér volt diákja, Paragh Margit helyi könyvtáros és Czöndörné Katalin, a Hagyományőrző és Hagyományteremtő Alapítványtól.

A versenyen 29 szavaló vett részt 8 másik középiskolából. A zsűrit megfogta az előadott művek sokrétűsége, a gyerekek ízlésvilágának különbözősége. A díjkiosztón Nyáry Krisztián író adta át a könyvjutalmakat és az emléklapokat.

A Szabolcs Vezér iskola fődíjasa Gelencsér Georgina lett, az első Rácz Annamária, a második Baksa Flóra, a harmadik Toldi Olivér. Különdíjas Móré Csilla és Zakor Dzsenifer.

A megyei verseny fődíjasa Rácz Andrea (Kós Károly, Érd), az első helyezett Vámosi Nikolett (Dunaújváros, Rudas iskola), második Zakhar Vivien (Bánki, Dunaújváros), a harmadik Rostási Ádám (Széchenyi, Dunaújváros), valamint Csuka Zoltán (Bánki, Dunaújváros). Könyvjutalmat kapott: Szabó Csaba (Váci, Székesfehérvár), Piller Patrícia (Bugát, Székesfehérvár), Jakoda Benedek (Bánki, Dunaújváros).



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!