Pusztaszabolcs

2017.03.29. 18:50

Változatok pusztaszabolcsi járdajavításra

Pusztaszabolcs - A város szerdai képviselő-testületi ülésén az egyik legtöbb kérdést fölvető téma a járdaépítés, illetve –javítás volt.

Bokros Judit

A testület napirendjében számos téma, így például rendőrségi és tűzoltósági beszámolók is szerepeltek. Előbbieket egyhangúlag fogadta el a testület. Nem volt ilyen egyértelmű a helyzet egy járdajavítással kapcsolatos kérés kapcsán.

Mint az ülésen elhangzott: egy idős hölgy nyújtott be kérelmet javításra balesetveszélyes járda miatt a Bajcsy-Zsilinszky utcában. A témát három bizottság tárgyalta, és az ülésen több hozzászólás érkezett. Az idős asszony pedig elmondta: utoljára maguk hozták rendbe a lapokból álló járdát, ám erre ma már sem erejük, sem pénzük nincsen. Ezért kérték az önkormányzat segítségét.

A testület munka közben (Fotó: a szerző)

Több vélemény és lehetséges megoldás is fölmerült. Csányi Kálmán polgármester elmondta: fontos, hogy a balesetveszélyt megszüntessék, viszont az önkormányzatnál jelenleg nem látja a feladathoz szükséges munkaerőt.

Simonné Zsuffa Erzsébet képviselő hangsúlyozta: segíteni kell az időseken, és javasolta: a városüzemeltetésnél dolgozók tegyék rendbe a járdát. Paál Huba képviselő is a segítőkészséget hangsúlyozta, Tüke László alpolgármester pedig két javaslatot is tett.

A testület végül azt fogadta el, amely szerint az önkormányzat az anyagot biztosítja, a javítást viszont a kérelmezőknek kell elvégeztetni. Ehhez egy másik javaslat szerint igénybe vehetik a szociálisan rászorulóknak járó kölcsönt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!