Ráckeresztúr

2017.04.24. 17:45

Darázsderék-délutánt tartottak a Föld napján

RÁCKERESZTÚR A Darázsderék Nyugdíjas Táncegyesület tagjai hol itt, hol ott bukkannak fel az országban. Nagyon szeretnek táncolni, s szívesen tanulnak új koreográfiát, melynek megálmodója az egyesület vezetője, Király Antalné Rózsika.

Gajdó Ágnes

Minden évben fellépnek a Székesfehérváron rendezett Kor-Társ Nyugdíjas Ki mit tud?-on, idén is meghívást kaptak a gálára, s bemutathatták a Rendőrnő az álmom című produkciót. A siker mindig felvillanyozza a csapatot. Tavaszi rendezvényükön érződött a jókedv, a felhőtlen harmónia. Hiába, a tánc, a zene szebbé varázsolja a lelket, mindez csak szemlélet kérdése. A Föld napján tartott Darázsderék-délután fellépői és a közönség egyaránt megtapasztalhatta, ha a lélekben béke honol, a mindennapok nyűgei, a gondok-bajok sokkal elviselhetőbbek. Olykor pedig igenis táncra kell perdülni, hangosan kacagni, s a feszültség máris elillan.

A műsorban közreműködött a Ráckeresztúri Bor-Ászok Dalárda Egyesület, a Mákvirág Tánccsoport Egyesület és természetesen a Darázsderék tánccsoport

Fotó: Gajdó Ágnes

A Roll Dance Budapest kerekesszékes táncegyüttes előadását sokan megkönnyezték. A csapat szavak nélkül tett hitet arról, hogy élni jó. A kerekesszékes táncosok és járó partnereik átszellemült arccal mozogtak, s több produkciót - Kell még egy szó, Arra születtem - jeleléssel is kísértek. Mabda Gábor a Fényév távolság című dallal állt a közönség elé, majd Luca lányával közösen énekelték sokak kedvencét, a Sofia című slágert. Dr. Tímár Ilona a Föld napjáról Juhász Gyula-verssel emlékezett meg, Marczinka Marika nótákkal szórakoztatta a népes közönséget. Felléptek a környékbeli nyugdíjas klubok, dalárdák is - Tordasról, Martonvásárról, Pusztaszabolcsról, Hantosról, Fehérvárcsurgóról, Székesfehérvárról, Törökbálintról, Kajászóról, Kincsesbányáról, Szigethalomból, Pázmándról, Iváncsáról, Szabadegyházáról érkeztek vendégek. A műsorban közreműködött a Ráckeresztúri Bor-Ászok Dalárda Egyesület, a Mákvirág Tánccsoport Egyesület és természetesen a Darázsderék tánccsoport.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!