Receptek
2014.08.22. 14:17
Így készül a csirkeleves mazsolával
Olvasónk Dr. Pribenszky Gábor receptje
Hozzávalók:
1 kg ragura darabolt csirke
25 dkg apró kockákra vágott vegyes zöldség
1 citrom
5–10 dkg vaj
10–15 dkg mazsola
3–5 dl száraz fehérbor
2 dl tejszín
1 dl tejföl
3–5 dkg liszt
cukor
só
csipetnyi gyömbér
csipetnyi sáfrány
Elkészítés
A felforrósított vajra rátesszük a feldarabolt csirkét és a zöldséget, pár perc párolás után hozzátesszük a fűszereket, sózzuk, megszórjuk liszttel. Felengedjük a borral és a tejszínnel, annyi vizet adunk még hozzá, hogy megfelelő mennyiséget kapjunk. Amikor elkészült, belerakjuk a megmosott mazsolát és a karikára vágott citromot. Tálaláskor tejföllel ízesítjük.
Ezek is érdekelhetik
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Feliratkozom a hírlevélre