Receptek

2014.08.22. 14:17

Így készül a csirkeleves mazsolával

Olvasónk Dr. Pribenszky Gábor receptje

Hozzávalók:

1 kg ragura darabolt csirke
25 dkg apró kockákra vágott vegyes zöldség
1 citrom
5–10 dkg vaj
10–15 dkg mazsola
3–5 dl száraz fehérbor
2 dl tejszín
1 dl tejföl
3–5 dkg liszt
cukor

csipetnyi gyömbér
csipetnyi sáfrány

Elkészítés

A felforrósított vajra rátesszük a feldarabolt csirkét és a zöldséget, pár perc párolás után hozzátesszük a fűszereket, sózzuk, megszórjuk liszttel. Felengedjük a borral és a tejszínnel, annyi vizet adunk még hozzá, hogy megfelelő mennyiséget kapjunk. Amikor elkészült, belerakjuk a megmosott mazsolát és a karikára vágott citromot. Tálaláskor tejföllel ízesítjük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!