Receptek

2016.09.20. 13:05

Finom a csacsifüle, lekvárral, dióval, mákkal is tölthető

Magyaralmás - A csacsifüle ízre olyan, mint a hájas, mégis egy dagasztott élesztős tésztából készül.

Munkatársunktól

Bevallom őszintén, hogy először nem is akartam megsütni. A receptet elolvasva semmi nem keltette fel az érdeklődésemet. Főleg, hogy a hozzávalók között zsír szerepel. Soha ezelőtt nem sütöttem még zsírral. Aztán csak ott zakatolt az agyamban, hogy csacsifüle. Olyan jó neve van, hogy az ember nem is gondolna sütire, ha meghallja. Ez volt az oka, hogy azért is előbányásztam a receptet, és nekiálltam a hétvégén.

Most lekvárral került bele, de dióval, mákkal, akár túróval is tölthetők a csacsifüle korongok (Fotó: Molnár Artúr)

Hozzávalók: 60 dkg liszt, 25 dkg zsír, csipet só, 2 dl tej, 3 dkg élesztő, 2 teáskanál cukor, 1 evőkanál tejföl, lekvár tölteni, vaníliás porcukor beforgatni. Amit változtattam rajta, hogy ennyi lisztmennyiséghez én beletettem egy egész csomag (7 g) szárított élesztőt, és sima porcukorban forgattam meg, mikor kisült, mert elfelejtettem beletenni vaníliás cukrot. Valójában nem éreztem hiányát.

Tehát a tejbe beletettem a cukrot, felfuttattam benne az élesztőt. A lisztben elkevertem a sót, szétmorzsoltam benne a zsírt, majd az összes hozzávalóból tésztát dagasztottam. Kicsit aggódtam, mert nagyon csillogott, gondoltam, hogy sok bele a zsír, és talán legközelebb inkább kevesebbet teszek bele, de jó volt így.

Dagasztás után egy órát pihentettem, majd kinyújtottam, korongokat szaggattam belőle, megtöltöttem lekvárral, és 180 fokos sütőben megsütöttem. Sülés után azonnal, forrón porcukorba forgattam.

Mindenkinek ízlett!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!