Receptek

2017.08.22. 15:49

Gasztronómia: Vadétel Sági Szilárdtól

Alap – A Fejér megyei vadásznapon Sági Szilárd mesterszakács ajánlotta olvasóink figyelmébe a gombás szarvasszeletet.

V. Varga József

Hozzávalók: 1 kg szarvascomb, 10 dkg zsír, 5 dkg hagyma, 5 dkg liszt, 2 dkg só, 5 dkg paradicsompüré, 20 dkg gomba, 3 dl vörösbor, 3 g törött bors.

Szarvasszelet gombával           Fotó: Archív

Elkészítése: az ujjnyi vastagra szelt húst megsózzuk, és egyik oldalát lisztbe mártva forró zsírban mindkét oldalát kisütjük. Kevés zsíron egy kanál lisztet pirítunk, és paradicsompürét keverünk hozzá, ebbe a mártásba tesszük a kisült hússzeleteket. A zsírban puhára pároljuk a gombaszeleteket, majd egy késhegynyi törött borsot és 2 dl vörösbort adunk a gombapéphez, és ráöntjük azt is a hússzeletekre.

Rizst, burgonyát vagy galuskát kínálunk mellé. De zsemlegombóc is jöhet – tette hozzá az ismert gasztrokibic...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!