2017.08.22. 15:49
Gasztronómia: Vadétel Sági Szilárdtól
Alap – A Fejér megyei vadásznapon Sági Szilárd mesterszakács ajánlotta olvasóink figyelmébe a gombás szarvasszeletet.
Hozzávalók: 1 kg szarvascomb, 10 dkg zsír, 5 dkg hagyma, 5 dkg liszt, 2 dkg só, 5 dkg paradicsompüré, 20 dkg gomba, 3 dl vörösbor, 3 g törött bors.
Szarvasszelet gombával Fotó: Archív
Elkészítése: az ujjnyi vastagra szelt húst megsózzuk, és egyik oldalát lisztbe mártva forró zsírban mindkét oldalát kisütjük. Kevés zsíron egy kanál lisztet pirítunk, és paradicsompürét keverünk hozzá, ebbe a mártásba tesszük a kisült hússzeleteket. A zsírban puhára pároljuk a gombaszeleteket, majd egy késhegynyi törött borsot és 2 dl vörösbort adunk a gombapéphez, és ráöntjük azt is a hússzeletekre.
Rizst, burgonyát vagy galuskát kínálunk mellé. De zsemlegombóc is jöhet – tette hozzá az ismert gasztrokibic...