Receptek

2017.03.21. 21:21

Grófi egykezes - Melegszendvics, otthon

FMH-információ - Ha John Montague látná, miket szolgálnak fel manapság szendvicsként egyes vendéglátóipari egységek, bízvást kikelne 250 éve haló poraiból, és az asztalra csapná a kártyapaklit, miszerint: itt álljunk meg egy polgári szóra!

FMH-információ

Azt minden szendvicsrajongó gasztromán tudja már, hogy a kulináris legenda szerint a két kenyér közé préselt mindenféle jókat egy főnemes találta fel, miszerint annyira fontos volt számára a kártyaszenvedély, hogy kellett egy egykezes étel. Már kisebb vagyont vesztett, eszébe sem volt ebédelni menni, így utasította az inast, pakoljon be egy szelet húst két kenyérszelet közé - valahogy így született meg a szendvics Sandwich negyedik grófjának kezei között. és az otthon készült szendvics, pláne a meleg változat ma is ízesebb, mint a készen kapható.

Alig pár hozzávaló kell hozzá, és mégis ínycsiklandó ételt készíthetünk egy szendvicssütővel Fotó: Archana Kitchen

Legyünk merészek: végre jó lesz valamire a nagy bátran vagyonokért megvett füstölt lazacszelet, a maradék kolbász, a két falatnyi szardínia a doboz sarkában, a fél paradicsom, s a többi. Egyszerűen tegyük mindezt két szelet kenyér, félbevágott zsemle, kettémetélt ciabatta közé, süssük pár percig szendvicssütőben (vagy a tűzhely sütőjében), s máris kész egy egyszerű, gyors és nagyon finom vacsora!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!