Receptek

2017.04.18. 16:45

Kreatív muffinsereg - Egy kis csalással otthon is tavaszias sütiket készíthetünk

Mindig jó, ha kéznél (vagy fejben) van egy gyors megoldás, ha süteményt kíván a család.

Szanyi-Nagy Judit

A muffin nagy előnye, hogy hamar elkészül, és hogy a különféle ízvariációknak csak a képzeletünk szab határt. Így lényegében elég egy alapreceptet megszereznünk, a hozzávalókat ízlés szerint cserélhetjük. A tavaszi finomságok is így készültek: az eredeti diós-répás muffinból egy citromos-répás változat lett.

A recept szerint hat adagra szólnak a hozzávalók, mégis érdemes mind a tizenkét formát megtöltenünk, hiszen a díszítőelemek emelnek még a süteményen. Hozzávalók: 15 dkg finomliszt, 15 dkg margarin, 15 dkg cukor, 2 darab tojás, 1 csomag sütőpor, 1 nagy darab reszelt sárgarépa, 1 negyed citrom lereszelt héja, 2 csepp vanília aroma, 1 csipet fahéj, 0.5 dl tej és ízlés szerint reszelt csokoládé.

A fondant a gyurmához hasonlóan formázható, a teljes muffint, de csak egy részét is fedhetjük vele Fotó: Szanyi-Nagy Judit

A díszítésben csalunk: a formákat a gyurmázáshoz hasonlóan mi készítjük, de bármelyik áruházból, akár fehér vagy piros színben beszerezhető fondant-t használunk a figurákhoz.

Elkészítés: a tojásokat felverjük a cukorral. A margarint mikróban megolvasztjuk, és a tojáshoz keverjük. Apránként hozzáadjuk az összes többi hozzávalót, utolsónak a lisztet, majd a sütőport. Ha túl sűrű lenne a tészta, kevés tejet adhatunk hozzá. Muffinformába kanalazzuk, megszórjuk reszelt csokival, és betoljuk a sütőbe. Tűpróbával nézzük, mikor sült meg. Miután kihűlt, bármilyen fondant-formát ráhelyezhetünk.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!