Receptek

2016.06.28. 15:08

Média-hagymás bab, Piedone emlékére

Az utóbbi napok legelszomorítóbb híre, hogy elhunyt minden idők legkultikusabb pofozkodó fenegyereke. A fehérvári tévések az ő emlékére főztek kedden. Kitalálhatják, mit...

Kocsis Noémi

Generációk nőttek fel Bud Spencer, alias Piedone filmjein, így negyventől felfelé nagyjából senkinek sem kell magyarázni, mit jelent a hagymás bab, amiből a mázsán bőven túli legenda lábasnyit tudott beküldeni, s még csúnyán is nézett, ha valaki (mondjuk filmbeli partnere, Terence Hill) kóstolót merészelt kérni belőle. A filmbeli, autentikusnak mondható receptet nem ismerjük, hiszen nem hangzott el, így aztán mindenkinek megvan a maga hagymás bab receptje. A Fehérvár Médiacentrum munkatársai is így gondolhatták, mikor rábírták a csapat állandóra kinevezett séfjét, Huszár Zoltán tördelőt, hogy a mozilegenda Piedone sajnálatos elhunyta kapcsán szervezzenek rögtönzött emlékfőzést, így emlékezve a sajátságos humorával és kiadós pofonjaival sokakat megörvendeztető olasz színészre. Zoli (nem véletlenül kelt beceneve alapján: Pöri) már többször előszedte a bográcsot a médiamunkások kedvéért. Csinált nekik fahéjas-körtés pörköltet, konyakban ázott meggyel tuningolt disznócombot és hasonló ínyencségeket. A FMC igazgatójának, Hagymásy András ötletének nyomán pedig kedden délelőtt a legendás Piedone-hagymás babnak is nekilátott, amolyan Huszár-módra.

Íme, a médiacentrumos hagymás bab

– Füstölt, összevagdalt kenyérszalonnát olvasztottam a bográcsban, rádobtam egy kilónyi felkockázott bacont, aztán ment rá majdnem négy kiló, félkaréjra vágott hagyma, 3 fej fokhagyma, és a fűszerek: só, bors, rozmaring, oregáno. Több, mint hat kiló konzervbabbal úgy tíz percig kellett rotyogtatni és már kész is lett. A legvégén mindenki magának ízesíthette egy kis vagdalt chilivel, s azt hiszem, elégedettek voltak vele a kollégák, mert a 17 literes bogrács alján csak egy nagyon kis maradék volt – tudósított az eseményről Zoli.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!