Receptek

2016.04.26. 14:45

Recept: medvehagymás lasagne

Az alábbi specialitás olasz módra készül és tipikusan az az étel, ami ilyenkor tavasszal megdobogtatja a háziasszonyok szívét.

Lovász Lilla

A frissen az erdőből szedett medvehagyma nemcsak egészséges, de ínycsiklandóan finom is. Lazaccal vagy tonhallal keverve például a húsmentesen élők kedvence lehet. A lasagne-hoz először a szószt érdemes elkészíteni: négy főre legalább egy kilónyi medvehagyma levél kell, mivel - akár a spenót - eléggé összeesik főzésnél. A leveleket vágjuk kisebb darabokra és kevés olajon, lefedve pároljuk át. Négy deci tejszínnel és némi liszttel sűrűre főzzük, ízesítsük sóval, kevés borssal. Közben besamelt készítünk: 2 kanál lisztet olajon megpirítva fokozatosan felöntünk körülbelül fél liter tejjel. Szerecsendió, só, bors mehet bele. A harmadik összetevő lehet lazacszelet, de konzerv tonhallal is helyettesíthetjük. A bolti lasagne-tésztát elvileg nem kell előfőzni, de én inkább bedobom a lapokat kicsit némi forró vízbe. A vajjal kikent jénai alját béleljünk ki egy réteggel, ezt kenjük meg besamellel, majd jöhet rá a medvehagymás szósz. Újabb tésztaréteg és besamel jön, majd a halszeletek (vagy haldarabok) és újra besamel. Végül egy tésztaréteggel zárjunk, az étel tetejét pedig ugyancsak jó nagy adag besamellel kell megkenni. Érdemes jócskán megszórni reszelt sajttal is. Mehet be a sütőbe: nagyjából fél óra, negyven perc alatt kész. Ha akad otthon parmezán sajtunk, tálalás előtt ezzel megszórva még jobb lehet az étel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!