Mézes, gyömbéres kekszcsoda

2016. december 18., 16:30 szerző: Sebestyén Lilla
komment
A mézes, gyömbéres keksz, igazi karácsonyi, gyerekekkel is elkészíthető sütemény, amely - nem utolsósorban - a fán is jól mutat. Damniczki Balázs cukrászmester avatott be minket az édesség készítésének fortélyaiba.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Az első lépés, hogy meglangyosítunk 30 dkg vajat, 15 dkg mézet és összekeverjük 30 dkg porcukorral. Ehhez a masszához tesszük hozzá a sót, a reszelt narancshéjat és a reszelt gyömbért.

- A sót oldjuk fel egy nagyon kevés vízben, hogy ne legyen csomós. A narancshéjat és gyömbért pedig a lehető legkisebb reszelőn dolgozzuk el, hogy jól nézzen ki a süteményben és az ízek is tudjanak érvényesülni. Az, hogy mennyit teszünk a süteménybe ezekből a fűszerekből, már ízlés dolga, de én egy teáskanállal ajánlanám - mondja el Damniczki Balázs, cukrászmester.

Ha kész a masszánk, külön keverjük el a lisztet (550 gramm) és az egy csomag sütőport, majd gyúrjuk össze az egészet. Ezekkel az arányokkal dolgozva, körülbelül egy kiló süteményünk lesz.

 

 

Sebestyén Lilla

2016. december 18., 16:30 szerző: Sebestyén Lilla

Hozzászólások

Részletes műsor



Műsorok betöltése...