Őszibarackos pezsgőtorta recept

2016. január 01., 06:20
komment
Olvasónk Diénes Éva receptje.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Hozzávalók:

3 tojás 3 evőkanál liszt
fél csomag sütőpor
28 dkg őszibarackkonzerv
3 dl pezsgő
28 dkg joghurt
4 dl habtejszín
1,5 csomag zselatin
2 csomag vaníliás cukor

Elkészítés

A tojásból, lisztből, cukorból és a sütőporból piskótát készítünk. A formában hagyjuk kihűlni. A joghurtot összekeverjük a vaníliás cukorral és a pezsgővel. 1,5 dl vízben feloldunk 1,5 csomag zselatint, 3 evőkanálnyit félreteszünk, a többit hozzáadjuk a pezsgős krémhez. A habtejszínt felverjük habnak, és azt is a pezsgős krémbe keverjük. Kb. 5 percre a hűtőbe tesszük. A barackok levét félretesszük.

3 fél őszibarackot összetörünk villával, és az előzőleg félretett 3 evőkanálnyi feloldott zselatinnal összekeverjük. A kihűlt tortalapot a formában hagyjuk, rátesszük a krém felét, erre a pépes barackot, majd a krém másik felét. A tetejét kirakjuk a fél barackokkal, és a hűtőbe tesszük.

hozzászólás
2016. január 01., 06:20

Facebook

Hozzászólások