Receptek

2014.08.28. 16:18

Recept - Sajtkrémleves pirított tökmaggal

Olvasónk Kosztelnik Lászlóné receptje.

Hozzávalók:

10 dkg füstölt sajt
1 db húsleveskocka
10 dkg trappista sajt

2 dl tejszín
4 evőkanál pirított tökmag
4 szelet kenyér
6 dl víz

Elkészítés

A leveskockát felforraljuk a vízzel, majd beleszórjuk a reszelt sajtot, és addig főzzük, amíg a sajt fel nem olvad. A lisztet 2 dl vízzel elkeverjük simára és hozzáöntjük a leveshez, sózzuk, felöntjük a tejszínnel, és összeforraljuk. Tálaláskor pirított tökmaggal szórjuk meg. Kenyérből készített pirítóssal tálaljuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!