2014.08.28. 16:21
Recept - Tejszínes laskagomba penne tésztával
Olvasónk Borostyán Ibolya receptje.
Hozzávalók:
30 dkg laskagomba vagy barna champignon gomba
1 nagy fej vöröshagyma
3-4 dundi gerezd fokhagyma
só
bors
petrezselyemzöld
3-4 dl tejszín vagy tejföl
olaj vaj vagy margarin
1 csomag penne tészta
Elkészítés
Megtisztítjuk a vöröshagymát, majd apróra vágjuk, és megdinszteljük kevés olajon. Rátesszük a tisztított, felszeletelt gombát, és lesütjük. Ha elfőtte a levét, beletesszük a fűszereket: sót ízlés szerint, borsot, apróra vágott petrezselymet. Felöntjük tejszínnel vagy a tejföllel, majd beletesszük a zúzott fokhagymát, és jól összeforraljuk. Közben olajos, sós vízben kifőzzük a penne tésztát, és kevés olvasztott vajra vagy margarinra szedjük, összekeverjük. Tálaláskor egy tányérba tésztát szedünk, és erre tesszük rá a gombás ragut.