Recept - Tejszínes laskagomba penne tésztával

2015. május 05., 11:25
komment
Olvasónk Borostyán Ibolya receptje.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Hozzávalók:

30 dkg laskagomba vagy barna champignon gomba
1 nagy fej vöröshagyma
3-4 dundi gerezd fokhagyma

bors
petrezselyemzöld
3-4 dl tejszín vagy tejföl
olaj vaj vagy margarin
1 csomag penne tészta

Elkészítés

Megtisztítjuk a vöröshagymát, majd apróra vágjuk, és megdinszteljük kevés olajon. Rátesszük a tisztított, felszeletelt gombát, és lesütjük. Ha elfőtte a levét, beletesszük a fűszereket: sót ízlés szerint, borsot, apróra vágott petrezselymet. Felöntjük tejszínnel vagy a tejföllel, majd beletesszük a zúzott fokhagymát, és jól összeforraljuk. Közben olajos, sós vízben kifőzzük a penne tésztát, és kevés olvasztott vajra vagy margarinra szedjük, összekeverjük. Tálaláskor egy tányérba tésztát szedünk, és erre tesszük rá a gombás ragut.

hozzászólás
2015. május 05., 11:25

Facebook

Hozzászólások