Rendőrségi

2015.01.14. 17:53

Csalival és rejtett kamerával fogták el a kábel tolvajt

Kőszárhegy - Vádemelést javasolnak a székesfehérvári nyomozók egy 27 éves csőszi fiatalemberrel szemben, akit azzal gyanúsítanak, hogy november elején egy kőszárhegyi gyárból, munkahelyéről kétszer is rézkábeleket lopott. A kábelek műanyag burkolatát eltávolította, az üres szigetelést ezután visszatette a polcra, úgy, hogy ne tűnjön fel, hogy abból hiányzik a vezeték. De a főnökei még ennél is trükkösebbek voltak.

Buthy Lilla

Részlet a rejtett kamera által rögzített felvételből
Fotók: Fejér Megyei Rendőrfőkapitányság

A gyár vezetése észrevette a hiányt, ezért egy "csali kábelt" raktak a karbantartó helyiségbe. Az alkalmazott hamar besétált a csapdába. A lopást rögzítette a gyár biztonsági kamerarendszere, így a tolvaj hamar rendőrkézre került. A férfit az egyenruhások előállították a Polgárdi Rendőrőrsre, ahol gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók.

Őrsi Péter rendőrzászlós a Polgárdi Rendőrőrs nyomozó csoportjának tagja

- A szerződésekben is rögzítették, hogy a gyár területén biztonsági kamerarendszer működik. A vezetékek éppen egy köztudottan kameramentes karbantartói helyiségből tűntek el, amit a lopások miatt a cégvezető utólag bekamerázott. Amikor lépre ment az alkalmazott átvettük az ügyet. A helyszínen fogtuk el az elkövetőt, a gyár alkalmazottjai előtt, ami a cégvezetés szerint is hatásos volt. Úgy tudjuk, a csőszi férfi négy éve dolgozott a cég alkalmazásában, szerszámfelrakóként. A kábelüzletet potya fizetés kiegészítésnek gondolta, de több százezer forintos kárt okozott vele. A fiatalember persze már nem erősíti tovább a gyár munkavállalóinak csapatát.

A nyomozó hozzátette: - Sokáig tagadott, de a kihallgatás során, részben beismerő vallomást tett. Két alkalommal gyanúsítottuk meg, de csak egyről volt felvétel. Kollégáim házkutatást tartottak a csőszi lakcímén, ahol nagyon együttműködő volt. Önként adta át a fészerben tárolt nejlonzsákot, amiben az akkor már lepucolt réz kábelköteget rejtegette. A rendőrök átadtak a zsák tartalmát a tulajdonosnak - mondta el az ügyről Őrsi Péter rendőrzászlós a Polgárdi Rendőrőrs nyomozó csoportjának tagja, a Feol.hu kérdésére.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!