Rendőrségi

2016.05.06. 20:48

Nyomozás indult kutyalopásért

Kistarcsa – A Kistarcsak Rendőrkapitányságon feljelentést tett a Hannibált tulajdonló szervezet. A kutyát csütörtök virradóra lopták el.

Kocsis Noémi

Mint Tornóczky Anita, az Állatvédőrség vezetője érdeklődésünkre elmondta: az ismeretlen( ek) a kutya tartási helyéről a kerítést átvágva jutottak a bekerített területre, és Hannibált zárt kenneléből vitték el, valamikor szerda éjszaka, vagy csütörtökön hajnalban. A lopás miatt mind a telepvezető, mind az Állatvédőrség feljelentést tett. Arra nem kaptunk választ, hogy a lopás idején a telepen volt-e őrzés. Mint Beluzsárné Belicza Andrea rendőr őrnagy, a Pest megyei Rendőr-főkakapitányság sajtószóvivője elmondta: ismeretlen tettes ellen lopásgyanúja miatt indítottak eljárást.

Szerettük volna megtudni, hogy az idén februárban Nádasdladányban egy idősebb asszonyt megtámadó és halálosan megsebesítő, majd az Állatvédőrség, mint új tulajdonos által rehabilitációba vont staffordshire terrier ügyében milyen igazságügyi szakértői vizsgálat történt, hiszen a megyei kormányhivatal járási szervezete, mint illetékes ennek alapján rendelte el április 29-én a kutya 48 órán belül végrehajtandó leölését. A hivatal csütörtökön közleményben reagált az eb ellopására, felhíva a figyelmet a veszélyhelyzetre. Megkeresésünkre a kormányhivataltól azonban csak az alábbi szűkszavú válasz érkezett: nem kívánnak kiegészítést tenni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!