Rendőrségi

2015.01.30. 09:21

A fővezetékből lopták évekig az áramot Ercsiben

Ercsiben két családi ház lakói „csapolták” meg az utcai fővezetéket és lopták az elektromos áramot évekig. A nyomozást vádemelési javaslattal zárták le a rendőrök.

Az Ercsi Rendőrőrs lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást Sz. Lászlóné és H. Attila helyi lakosok ellen.

Egy áramszolgáltató alkalmazottai tettek bejelentést a rendőrségen 2014. május 8-án, mivel azt észlelték, hogy két háznál lopják az elektromos áramot, Ercsi Május 1. körúton és a Diófa utcában ugyanis olyan lakásokból vételezték jogtalanul az elektromos áramot, ahonnan korábban a villamos energia díjának meg nem fizetése miatt kikapcsolták a szolgáltatást.

A rendőrök az ingatlanok ellenőrzését követően előállítottak egy 50 éves nőt és egy 25 éves férfit a helyi rendőrőrsre, ahol mindkettejüket gyanúsítottként hallgatták ki.

A nyomozás adatai alapján Sz. Lászlóné és H. Attila évekig használta a fogyasztásmérő óra megkerülésével az elektromos áramot úgy, hogy a felhasznált energiáért nem fizettek. Az áramlopással a szolgáltatónak több mint kétmillió forint összegű kára keletkezett.

Az ercsi rendőrök befejezték az ügyben folytatott nyomozást és az illetékes ügyészségen vádemelést javasoltak.

Címkék#ercsi#áram

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!