Rendőrségi

2016.02.12. 08:29

Adventi díszt lopott, hogy feldíszítsen egy másik dekorációt

A székesfehérvári rendőrök vádemelést javasolnak azzal a férfival szemben, aki korábban egy közterületi szoborcsoportot rongált meg, majd annak egyik elemét eltulajdonította.

A Székesfehérvári Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást S. Gyula János ellen. Ahogy arról korábban beszámoltunk, egy Székesfehérvár, Fő utcán történt rongálásról érkezett bejelentés a rendőrségre 2015. december 3-án éjjel. A helyszínen a rendőrök adatgyűjtést végeztek, amely alapján rövid időn belül megállapították, hogy az adventi dekorációt a 35 éves helyi lakos rongálta meg. S. Gyula János ruházatából az eltulajdonított róka formájú dísz is előkerült, ezért a járőrök elfogták és előállították a Székesfehérvári Rendőrkapitányságra, majd a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki.

Az elkövető a bűncselekmény elkövetését elismerte és úgy nyilatkozott, hogy egy másik - általa kopárnak ítélt - szoborcsoportot kívánt díszíteni a letört figurával. A Székesfehérvári Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya az ügyben folytatott nyomozást befejezte, a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal küldte meg az illetékes ügyészségre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!