Rendőrségi

2015.03.25. 09:20

Állatkínzás Ercsiben - Bottal ütötte és dobálta a kikötözött kutyát egy fiatal

Az ercsi rendőrök vádemelést javasolnak egy helyi fiatalkorúval szemben, aki egy házőrzőt sebesített meg.

Az Ercsi Rendőrőrs állatkínzás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást egy 16 éves fiúval szemben. A fiatalt azzal gyanúsítják a rendőrök, hogy 2014. november 12-én 14 óra 15 perckor Ercsiben, a vasútállomás mellett akácfához kötött és bottal bántalmazott, majd cserép és tégla darabokkal dobált egy kutyát. A nyomozás adatai szerint a nagytestű állat további bántalmazását járókelők akadályozták meg.

Az elkövető a vérző és nehezen mozgó állatot magára hagyta és elszaladt, ezért a sérült eb állategészségügyi központba szállításáról a helyszínre érkező rendőrök gondoskodtak. A nyomozók a beszerzett bizonyítékok alapján a kutyát kínzó fiatalkorút gyanúsítottként hallgatták ki. Az Ercsi Rendőrőrs befejezte az ügyben folytatott nyomozást és az eljárás során keletkezett iratokat vádemelési javaslattal küldte meg az illetékes ügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!