Rendőrségi

2017.04.03. 07:50

Autójavítást ígért, helyette furikázott a kocsikkal a fehérvári szerelő

Székesfehérvár - A Székesfehérvári Rendőrkapitányság csalás bűntette miatt folytat nyomozást a gyanúsított ellen.

Kocsis Noémi

Mint a Székesfehérvári Törvényszék sajtóosztálya közli, az alapos gyanú szerint a gyanúsított 2015 nyarától 2016 őszéig hat gépjármű-tulajdonost ejtett tévedésbe azzal a valótlan ígérettel, hogy székesfehérvári műhelyében a meghibásodott autóikat megjavítja. Anyagköltség és munkadíj-előleg címén különböző összegeket is átvett tőlük. A gyanúsított a vállalt javításokat ígérete ellenére nem végezte el, helyette két sértett gépjárművével több ezer kilométert közlekedett jogosulatlanul.

A Székesfehérvári Járásbíróság nyomozási bírája a március 24-én  megtartott ülésen elrendelte a gyanúsított előzetes letartóztatását. A kényszerintézkedés oka, hogy a bíróság álláspontja szerint alaposan feltehető, hogy a csalás miatt már többszörösen büntetett gyanúsított szabadlábon újabb, szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el. A végzés nem jogerős, ellene a gyanúsított és védője is bejelentette fellebbezését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!