Rendőrségi

2014.04.23. 07:03

Bíróság elé állítják a tolvajt

A férfi pénzváltás ürügyén jutott be egy enyingi házba és értékek után kutatott. A rendőrök elfogták és bíróság elé állítást javasolnak vele szemben.

A Székesfehérvári Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást R. Tamás 21 éves enyingi lakos ellen.

A férfi 2014. április 1-jén 17 óra 30 perc körüli időben Enyingen a Vas Gereben utcában egy családi házba csengetett be és megkérte az ott lakó idős hölgyet, hogy váltson fel számára egy húszezer forintost. Amíg a háztulajdonos nem figyelt, addig a család elrejtett pénzét keresve átkutatta a ruhásszekrényeket. Mivel nem talált semmit, üres kézzel menekült el a helyszínről. A tolvajt azonban a nyomozók az adott személyleírás alapján azonosították és elfogták, majd gyanúsítottkénti kihallgatását követően őrizetbe vették.

A rendőrök a nyomozás során azt is megállapították, hogy R. Tamás 2014. március 13-án Kőszárhegyen már elkövetett egy bűncselekményt. Akkor egy dohányboltból egy alkalmazott táskáját lopta el a benne lévő készpénzzel és telefonnal.

A férfi ellen folytatott nyomozást a Székesfehérvári Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a napokban befejezte és az ügyben bíróság elé állítást kezdeményezett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!