Rendőrségi

2015.04.21. 16:50

Előzetesbe került, 16 évesen

Elrendelte a fiatalkorú gyanúsított előzetes letartóztatását kedden a Székesfehérvári Járásbíróság. A döntés nem jogerős.

Szabó Zoltán

A nyomozás adatai szerint a 16 éves gyanúsított felnőtt és gyermekkorú társával eltulajdonította az egyik fehérvári étterem udvarában parkoló személygépkocsiban hagyott táskákat, az azokban lévő közokiratokkal, bankkártyákkal, mobiltelefonokkal és közel 2 és félmillió készpénzzel együtt. A sértett barátjával a gyanúsított és társai után futott, akik a készpénz kivételével a táskákat és azok tartalmát eldobálták. A gyanúsított az őket utolérő sértettet és társát egy közel 1 méter hosszú fakaróval megöléssel fenyegette meg.

A gyanúsítottal szemben több büntetőeljárás folyik, ezért esetében a bűnismétlés reális veszélye fennáll. Erre és az elkövetett bűncselekmény jelentős súlyára figyelemmel az ügyészség rablás bűntette és más bűncselekmény miatt indítványozta előzetes letartóztatását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!