Rendőrségi

2014.07.29. 13:28

Fokozott ellenőrzés Sárbogárd környékén

Az ellenőrzés során a rendőrök igazoltathatják, ruházatukat, járművüket átvizsgálhatják az intézkedésekben érintett személyeknek.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője fokozott ellenőrzést rendelt el 2014. július 26-tól a Sárbogárdi Rendőrkapitányság illetékességi területére.

A fokozott ellenőrzés célja a települések közrendjének és közbiztonságának fenntartása, a lakosság személy- és vagyonbiztonságának megteremtése, a bűncselekmények és szabálysértések számának visszaszorítása, a jogellenes cselekmények megakadályozása, valamint a közlekedési balesetek megelőzése. A megyei rendőrök munkáját a Készenléti Rendőrség munkatársai is segítik.

Az ellenőrzés keretében az egyenruhások személyeket igazoltathatnak, ruházatukat, járművüket átvizsgálhatják, a közbiztonságra veszélyt jelentő eszközöket lefoglalhatják.

Az elmúlt napokban a rendőrök az érintett területen 47 személlyel szemben kábítószer birtoklás vétség, míg 3 férfivel szemben kábítószer kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indítottak büntetőeljárást. A kábítószer terjesztőket a nyomozók kihallgatásukat követően bűnügyi őrizetbe vették. A három terjesztőtől összesen 75 gramm növényi törmeléket, 82,1 gramm porszerű anyagot és 224 gramm hasisgyantát foglaltak le a rendőrök.

A Rendőrség mindent megtesz annak érdekében, hogy a fokozott ellenőrzés az állampolgárokat ne zavarja, célja kizárólag a jogsértő cselekmények megelőzése, illetve megakadályozása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!