Rendőrségi

2015.02.06. 11:35

Fokozott ellenőrzések Fejér megyében

Fejér megye közútjain háromnapos fokozott rendőri jelenlétre kell számítani. Az egyenruhások elsődlegesen a tehergépjárműveket és az autóbuszokat ellenőrzik.

A fokozott ellenőrzés célja a közlekedésbiztonság javítása, a járművezetők által elkövetett jogsértések kiszűrése. Az ellenőrzés során a rendőrök kiemelt figyelmet fordítanak a menetíró készülékkel kapcsolatos szabálysértésekre, a vezetési és pihenőidő szabályainak megsértésére, a sebességtúllépésekre, a túlsúlyos járművekre, a rakományok rögzítésével kapcsolatos szabálytalanságokra, az ADR szabályszegésekre, valamint a járművek műszaki állapotának hiányosságai.

Az ellenőrzés keretében a rendőrök személyeket igazoltathatnak, ruházatukat, járművüket átvizsgálhatják, a közbiztonságra veszélyt jelentő eszközöket, anyagokat lefoglalhatják.

A rendőrség mindent megtesz annak érdekében, hogy az ellenőrzés az állampolgárokat ne zavarja, célja kizárólag a jogsértő cselekmények megelőzése, illetve megakadályozása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!